Рецепт: Торт латте з фундуком – внесіть в список своїх рецептів

Зробіть кавовий торт ідеальним оновленням - посипте шоколадною глазур'ю з фундука, додайте вершкову начинку і посипте подрібненими горіхами.

Інгредієнти

Для торта

100 г несолоного вершкового масла, плюс додатково для змащення
Пакет 100 г подрібнених смажених горіхів
300 г світло-коричневого м’якого цукру
6 столових ложок полуобезжіреного молока
1 чайна ложка дрібного розчинної кави (див. Рада)
6 великих яєць, кімнатної температури
2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
175 г борошна

Для кавового сиропу

50 г світло-коричневого м’якого цукру
1 чайна ложка дрібного розчинної кави
1 столова ложка лікеру Frangelico (лісового горіха) або використовуйте Калуа або Тіа Марія

Для глазурі та горіхів

400 г маскарпоне
300 г шоколадної пасти з лісовим горіхом (для цього найкраще підходить Nutella)
1 столова ложка дрібного розчинної кави
50 г подрібнених смажених лісових горіхів

Для начинки лате

150 мл подвійних вершків
4 ч.л. цукрової пудри
3 столові ложки полуобезжіреного молока
1 столова ложка дрібного розчинної кави, розчиненого в 1 чайній ложці окропу.

Торт лате з фундуком

метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 180C / 160C вентилятор / газ 4. Рясно змастити маслом дві 20-сантиметрові форми для сендвічів (в ідеалі приблизно 4,5 см глибиною або глибше) і вистелити дно пергаментом для випічки. Покладіть фундук в кухонний комбайн з 2 столовими ложками цукру, потім збийте до дрібної нарізки. Не очікуйте, що вони будуть такими ж дрібними, як подрібнений мигдаль, і уникнути надмірної обробки, бо це може зробити горіхи жирними.

Крок 2
Покладіть масло, молоко і кавовий порошок в невелику каструлю та обережно нагрійте, поки масло не розтане. Відкладіть в сторону.

Крок 3
Тепер приступаємо до роботи з губкою. Розбийте яйця в чашу настільного міксера, додайте цукор, що залишився і збивайте 5-10 хвилин (або збивайте ручним електричним міксером у великій глибокій мисці 15-20 хвилин) або до густоти та здуття, і суміш залишає слід, який тримається пару секунд. Дуже важливо, щоб суміш загусла, майже вдвічі, щоб вийшла легка губка.

Крок 4.
Змішайте кукурудзяний крохмаль, просту муку та 1/2 чайної ложки солі та просійте збиту суміш. Дуже обережно складіть великий металевою ложкою. Посипте меленими горіхами, потім складіть і їх. Вилийте теплу молочну суміш по краю миски та складіть її. Не поспішайте складати, продовжуйте легкими підйомними та відрізними рухами, поки не перестануть з’являтися смужки рідини. Розділіть тісто між формами та запікайте 25 хвилин, поки воно не підніметься до середини та не стане полірованим золотом.

Крок 5.
Відпустіть краю коржів мастихіном, потім охолодіть в формах на решітці протягом 20 хвилин (коржі вирівняються і, можливо, стануть трохи зморшкуватими, але це нормально). Обережно дістаньте з форм і остудіть паперовою стороною вниз.

Крок 6.
Поки чекаєте, приготуйте сироп і глазур. У невелику каструлю покладіть цукор і 4 ст. Л. Води. Довести до кипіння і залишити на 1 хв, потім зняти з вогню. Додайте каву та алкоголь. Збийте маскарпоне, пасту з лісового шоколаду і кави дерев’яною ложкою до однорідного стану.

Крок 7.
Щоб зібрати холодні коржі, розріжте їх горизонтально посередині за допомогою довгого зазубреного ножа. За допомогою кондитерської кисті змочіть в сиропі всі зрізи. Використовуйте все це. Один корж викласти на тарілку або підставку розрізом вгору. Викладіть 3 великі ложки глазурі, потім розподіліть мастихіном до країв. Глазур повинна бути приблизно 5 мм в глибину. Повторіть те ж саме з наступними двома шарами. Коли дійдете до останнього шару, покладіть його розрізом вниз, щоб верх торта був гладким. Викладіть залишилася глазур поверх і з боків торта. Шар зверху може бути тонким. Очистить ніж, потім за допомогою нього вдавите акуратне кільце з горіхами в глазур на стороні торта. Видаліть надлишки щіткою.

Крок 8.
Для начинки покладіть в невелику миску 3 столові ложки вершків, 1 чайну ложку цукрової пудри та 1 столову ложку молока. Покладіть вершки, молоко і цукор, а також більшу частину розчиненої кави у велику миску. Збийте білі вершки, а потім кавові вершки, поки вони не стануть схожі на м’яку піну капучино, густу, але все ще здатну стікати з ложки. Вилийте більшу частину кавового крему на торт і витолкніте його, щоб покрити верх. Додайте ще трохи кави, щоб він став на кілька відтінків темніше.

Крок 9.
Щоб прикрасити лате характерною формою «дерева», додайте в гостру чайну ложку трохи білого крему. Почніть з підстави дерева, праворуч від центру торта. Вставте ложку в кавовий крем і дайте білому крему повільно стекти. У міру того як вона тече, перетягніть ложку, потім обережно потягніть її в сторону, щоб вийшла форма, схожа на лист. Повторіть те ж саме з великою кількістю білого крему зліва, щоб вийшов ще один лист, потім повторіть 3-4 рази, піднімаючи верхню частину торта, поступово переходячи від великих до маленького листя. Використовуйте ту ж техніку, щоб провести пару фігурних дуг по краю візерунка.

КРОК 10.
Використовуйте темний крем, щоб додати деталей на кожен лист – ви можете намалювати це кінчиком чайної ложки або чистої коктейльної паличкою. За допомогою палички для коктейлю перетягніть кінчики кожного аркуша вгору і назовні. Намалюйте лінію вниз від верхівки “дерева” до низу, щоб закінчити. Пиріг зберігається до 2-х діб. Нещільно прикривайте все обрізані краї, але не закривайте торт прямо, бо ви можете пошкодити прикрасу. Подавати в холодильнику або при кімнатній температурі.

Схожі статті

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.