Карамелізовані лазіння з кабачків і шпинату

Насолоджуйтесь цієї вегетаріанської лазаньї з шарами шпинату і повільно обсмаженої гарбузом. Додайте трохи шавлії та трохи хрустких золотистих кедрових горіхів.

Інгредієнти

1 середній горіх
3 зубчики часнику, неочищені
жменю листя шавлії
1 столова ложка оливкової олії плюс трохи
600 г свіжого шпинату
12-15 аркушів лазаньї
125 г кульок моцарели, первинних або нарізаних дрібними шматочками
40 г кедрових горіхів

Для білого соусу

70 г вершкового масла
70 г борошна
800 мл молока
250 г маскарпоне
50 г тертого пармезану (або його вегетаріанської альтернативи)
терка мускатного горіха

На вечерю!

Метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 200C / 180C вентилятор / газ 6. Покладіть гарбуз і часник у велику форму для запікання або посуд (ви можете використовувати ту ж саму, щоб зібрати лазанью, щоб заощадити на миття посуду – наша була 35 x 40 см і глибиною 5 см). Відірвіть 4-5 листків шавлії, збризніть маслом і добре приправте, потім перемішайте, щоб вони покрилися шаром. Смажте 40-50 хвилин, обертаючи кабачки один або два рази, поки вони не стануть м’якими і карамелізованими. Видавіть часник зі шкірки та розімніть гарбуз, залишивши кілька шматочків для текстури.

Крок 2
Тим часом приготуйте білий соус. Розтопити масло у великій каструлі та додайте борошно, щоб вийшла пісочна паста. Вилийте в каструлю трохи молока, постійно помішуючи, щоб не було грудок. Продовжуйте додавати молоко, потроху, поки паста не перетвориться в гладкий вершковий соус і все молоко не буде використано. Варити на повільному вогні ще 1 хв. Додайте маскарпоне і половину пармезану. Добре приправте і натріть великою кількістю мускатного горіха.

Крок3
Відкиньте шпинат на друшляк і залийте окропом, щоб він зів’яв (робіть це порціями). Коли шпинат досить охолоне, відіжміть його на друшляк, щоб видалити воду, потім приправити і крупно наріжте.

Крок 4
Дістаньте половину подрібненої часникового гарбуза з форми для запікання і відкладіть на тарілці. Викладіть залишилася гарбуз на дно форми або страви, в якому ви збираєтеся подавати лазанью. Залийте ополоником приблизно чверть соусу, потім зверху покладіть один шар листів для лазаньї, защелкнув їх, щоб заповнити всі проміжки. Викладіть рівний шар шпинату поверх макаронів і додайте ще чверть соусу, ще макаронів, кабачків, соусу, макаронних виробів і, нарешті, що залишився білого соусу.

Крок 5
Посипати пармезаном, моцарелою і кедровими горішками. Якщо духовка вимкнена, нагрійте до 200C / 180C вентилятор / газ 6 і готуйте лазанью протягом 30 хвилин. Нанесіть трохи олії на 5 або 6 листя шавлії, покладіть їх на лазанью і поверніть в духовку ще на 15-20 хвилин, поки вони не стануть золотистими та не почнуть пузиритися. Дайте охолонути протягом 5 хвилин перед подачею на стіл.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.