Реберця в соусі з салатом і смаженою картоплею

Коли діти збираються з друзями, ця стопка реберець і стегенець - дешевий, приємний для публіки варіант для попередньої підготовки.

Інгредієнти

3 стійки свинячих реберець або близько 1,5 кг окремих свинячих ребер
1 невелика цибулина, нарізана кубиками
1 столова ложка оливкової олії
1 подрібнений зубчик часнику
2 столові ложки копченої паприки
1 чайна ложка м’якого порошку чилі
300 мл томатної пасти
2 столові ложки томатного пюре
150 мл сидру, білого або червоного винного оцту
125 г темного цукру мусковадо

Для картоплі

1 ½ кг молодої картоплі без шкірки
2 столові ложки оливкової олії
1-2 дрібно нарізаних гілочки розмарину або щіпка змішаних сушених трав
2 столові ложки білого або червоного винного оцту

Апетитне блюдо

Метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 150C / 130C вентилятор / газ 2. Покладіть ребра в форму для запікання одним шаром і просто залийте водою. Накрити фольгою і варити 1,5 години. Добре злийте воду. Якщо ви не закінчуєте їх відразу, накрийте кришкою та охолодіть до готовності.

Крок 2
Тим часом обсмажити цибулю на маслі на сковороді до м’якості. Додати часник, копчену паприку і порошок чилі та смажити 1 хв. Додайте пасат, пюре, оцет і цукор і доведіть все до кипіння. Варити 10 хв. Якщо ви не використовуєте цей соус відразу, остудіть і остудіть.

Крок 3
Нагрійте духовку до 220C / 200C вентилятор / газ 7. Змастіть реберця соусом і викладіть на деко. Змішайте картопля з маслом, розмарином і приправами в великій жаровні. Смажте 40 хвилин на середній полиці, реберця – на полиці вище. Переверніть реберця і картоплю наполовину, поки вони не підрум’яняться. Викладіть картоплю у велику миску, збризніть оцтом і подавайте гарячим, теплим або холодним. Наріжте реберця і покладіть зайвий соус в миски для умочування.

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.