Курка з травами і рікоттою з грибним рисом – обід для всієї родини

Наповніть курячі грудки вершково-часниковою начинкою з пармезаном, щоб отримати особливий, але дуже корисний вечерю.

Наповніть курячі грудки вершково-часниковою начинкою з пармезаном, щоб отримати особливий, але дуже корисну вечерю чи обід, який містить фолієву кислоту, залізо і два з ваших 5-денних страв.

Інгредієнти

2 ½ ч.л. ріпакової олії
2 цибулі-порею, вимиті та нарізані
180 г грибів в закритих чашках, нарізаних великими шматками
125 г коричневого рису басматі
3 гілочки чебрецю
2 ч.л. порошку овочевого бульйону
60 г рікотти
хороша жменя нарізаного базиліка плюс кілька маленьких листочків для подачі
1 зубчик часнику, дрібно натертий
10 г дрібно натертого пармезану
2 філе курячої грудки без шкіри
жменю нарізаної петрушки, плюс ще порція

Ситний обід

Метод

Крок 1
Нагрійте 1 чайну ложку масла у великій сковороді, потім додайте цибулю-порей і смажте, поки не стане м’яким і обвуглені по краях. Додайте гриби та готуйте, поки вони не стануть м’якими.

Крок 2
Додайте рис і гілочки чебрецю з бульйонним порошком, потім залийте 700 мл окропу. Накрити кришкою і залишити на повільному вогні 30 хв.

Крок 3
Поки рис вариться, змішайте рікотту з базиліком, часником і пармезаном. Зробіть надріз у верхній частині кожної курячої грудки, потім злегка відкрийте і покладіть ложкою суміш рікотти. Нагрійте залишилися 1½ чайної ложки масла на маленькій сковороді, потім додайте курку, стороною з рікоттою вгору. Накрити кришкою і варити на слабкому вогні 10 хв. Після приготування вимкніть вогонь і почекайте, поки рис закінчиться.

Крок 4
Вилийте сік курки в рис і готуйте ще 5 хвилин, щоб позбутися від зайвої вологи. Перемішайте петрушку з рисом, видаліть гілочки чебрецю і викладіть ложкою на дві тарілки, зверху покладіть курку і посипте базиліком і іншими листям петрушки.

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.