Смажена кольорова капуста зі спеціями – відмінний варіант обіду

Запечена кольорова капуста з солодкими зернами граната і землистої тахини, подана в підігрітому хлібі питта, підсилює смак.

Інгредієнти

1 чайна ложка раса ель ханаута
¼ ч.л. кориці
½ ч.л. копченої паприки
1 подрібнений зубчик часнику
1 чайна ложка оливкової олії
170 г грецького йогурту в горщику
1 маленька кольорова капуста
2 столові ложки тахини
сік 2 лимони
400 г консервованого нуту без рідини
2 хліба питта з цільного зерна (або безглютенова альтернатива)
Пачка 110 г зерен граната (або насіння 1 невеликого граната)
2 столові ложки смаженого насіння соняшнику
невелика жменя плоскої петрушки, тільки листя, нарізана
невелика жменя м’яти, тільки листя, нарізана

Блюдо на вечерю

метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 180C / 160C вентилятор / газ 4. У невеликій мисці змішайте ras el hanout, корицю, перець, часник, масло і йогурт. Візьміть кольорову капусту і видаліть зовнішні листя і підстава стебла так, щоб вона лежала рівно в великому деку. Розітріть суміш йогурту зі спеціями та налийте 100 мл води в форму для запікання біля основи цвітної капусти. Накрити фольгою і запекти в духовці 45 хв.

Крок 2
Тим часом перекладіть тахини в миску і повільно додайте лимонний сік, постійно помішуючи, щоб вийшов однорідний соус – він повинен бути консистенції одинарних вершків. Охолодіть, поки не знадобиться.

Крок 3
Коли кольорова капуста підсмажиться, зніміть фольгу і поверніть в духовку ще на 10-15 хвилин. Покладіть нут в каструлю з 50 мл води та варіть на середньому вогні, поки він не стане гарячим. Приправте, а потім розтовкти картопляним пюре – ви хочете, щоб одні були гладкими, а інші – трохи ламкими. Додайте 1 чайну ложку соусу тахини.

Крок 4
Вийміть кольорову капусту з духовки та покладіть хліб питта, щоб він нагрівся на 2-3 хвилини, поки ви нарезаете кольорову капусту на 8 скибочок.

Крок 5
Для подачі покладіть підігрітий хліб питта на кожну тарілку, зверху покладіть подрібнений нут, а потім часточки кольорової капусти. Полити соусом тахині і посипати зернами граната, насінням соняшнику і зеленню. Подавати гарячим або холодним.

Схожі статті

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?