Каджунська піца з креветками – приготуйте самі, вам сподобається!

Замість того щоб замовляти їжу на винос, приготуйте здорову нежирну піцу з соковитими креветками зі спеціями.

Інгредієнти

Для бази

200 г борошна грубого помелу, при необхідності трохи для замісу
1 чайна ложка швидкорозчинних дріжджів
дрібка солі
2 ч.л. ріпакової олії плюс додаткове мастило

Для начинки

1 столова ложка рапсової олії, плюс додаткове мастило
2 великих стебла селери, дрібно нарізаного
1 жовтий або зелений перець, очищений від насіння і нарізаний кубиками
225 г банку нарізаних помідорів
1 чайна ложка копченої паприки
165 г сирих очищених королівських креветок
2-3 столові ложки нарізаного коріандру
½ – 1 чайна ложка суміші спецій Каджун
2 пригорщі ракети, за бажанням

Піца з креветками

Метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 220C / 200C вентилятор / газ 7. Насипте борошно в міксер з гачком для тіста або в миску. Додайте дріжджі, сіль, масло і 150 мл теплої води, потім добре перемішайте, щоб вийшло м’яке тісто. Місіть в міксері близько 5 хвилин, але якщо робите це вручну, покладіть на робочу поверхню і місіть близько 10 хвилин. Тісто липке, але намагайтеся не додавати занадто багато борошна. Залиште в мисці та накрийте кухонним рушником, поки будете заправляти. Нема потреби перевіряти тісто протягом певного часу, просто залиште його, поки ви переходите до наступного кроку.

Крок 2
Для начинки: нагрійте масло в сковороді з антипригарним покриттям або в воке. Додайте селеру і перець і обсмажуйте 8 хвилин, часто помішуючи, до розм’якшення. Додайте помідори та перець, потім готуйте ще 2 хвилини. Відкладіть, щоб трохи охолонути, потім додайте креветок.

Крок 3
Змазаним маслом ножем розріжте тісто навпіл і сформуйте кожен шматок у 25-сантиметровий коло злегка змазаними маслом руками на промаслених деках. Чи не замішуйте тісто попередньо, інакше воно стане занадто еластичним і знову скривиться. Змастіть кожну половинкою суміші помідорів і креветок, потім посипте коріандром і посипте спецією каджун. Випікати 10 хвилин до золотистого кольору. Подавати із зеленим салатом.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.