Фарширований мускатний гарбуз – так ви точно не готували!

Хочете внести різноманітність в свій раціон харчування? Приготуйте вегетаріанське печеня, яке сподобається всім - ця гарбуз наповнена горіхами, ячменем і зеленню.

Інгредієнти

150 г перлової крупи
1 кубик овочевого бульйону
25 г кедрових горіхів
25 г мигдальних пластівців
1 чайна ложка насіння фенхелю
2 ч.л. насіння коріандру
1 велика мускатний гарбуз (близько 1,2 кг)
3 столові ложки оливкової чи рапсової олії та трохи мряка
1 дрібно нарізана червона цибулина
1 цибуля-порей, дрібно нарізаний
2 дрібно нарізаного зубчика часнику
200 г фети, подрібненої
невеликий пучок шавлії, зібрані та нарізаного листя
кілька гілочок розмарину, зібрані та нарізаного листя
50 г сушеної журавлини або абрикосів, нарізаних, або їх суміші
1 лимон без цедри
Для соусу тахини
2 столові ложки тахини
1 лимон, сік
1 столова ложка меду
невеликий пучок петрушки, нарізаною

Апетитне блюдо

Метод

Крок 1
Приготуйте перлову крупу, слідуючи інструкціям з пакування, розкришивши бульйонний кубик в киплячій воді для додаткового аромату. Злийте воду і дайте охолонути.

Крок 2
Тим часом підсмажте кедрові горіхи та мигдаль на сухій сковороді до горіхово-коричневого кольору. Перелити в миску і відкласти. Зробіть все те саме сковороду, щоб підсмажити насіння фенхелю і коріандру протягом декількох хвилин, поки вони не стануть ароматними. Подрібніть спеції товкачем в ступці.

Крок 3
Розріжте гарбуз навпіл уздовж центру. Вичерпати та викиньте насіння і будь-які волокнисті частинки. Продовжуйте зіскрібати, щоб вирізати канал в центрі обох половинок гарбуза для начинки. Можливо, вам доведеться спочатку надрізати м’якуш ножем, якщо кабачок дуже твердий. Коли ви закінчите, оболонка гарбуза повинна бути товщиною близько 1,5 см. Будь-яку гарбуз, яку ви видалили, нарізати грубо і відкласти. Надріжте м’якуш двох половинок гарбуза хрест-навхрест, намагаючись не проколювати шкіру, натріть 1 столовою ложкою олії та добре приправте.

Крок 4
Нагрійте духовку до 180C / 160C вентилятор / газ 4. Нагрійте решту 2 столові ложки олії на сковороді та смажте цибулю, нарізаного гарбуза і цибулю-порей протягом 8-10 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Додайте часник і готуйте ще хв. Додайте перлову крупу, горіхи, спеції, фету, зелень, сухофрукти та цедру лимона. Добре приправте і готуйте ще мінімум 2 хвилини, потім покладіть начинку в порожнині двох половинок гарбуза, збережіть залишилася начинку. Зв’яжіть половинки разом кухонною ниткою, як шматок м’яса. У міру приготування гарбуз буде трохи стискуватися, тому переконайтеся, що ви зав’язуєте вузли акуратно і туго. Натріть зовні ще трохи олії та добре приправте. Як варіант, добре загорніть у фольгу.

Крок 5
Помістіть в форму для запікання, застелену фольгою або пергаментом, і готуйте 1 годину. Переконайтеся, що гарбуз приготовлена, вставивши ніж, він повинен входити з невеликим опором, а м’якуш повинна бути м’якою. Розкладіть залишилася начинку навколо і поверніть в духовку ще на 5 хвилин, щоб вона прогрілася. Змішайте тахіни, лимонний сік, мед і трохи води, щоб приготувати заправку. Наріжте гарбуз скибочками та подавайте, окропивши соусом тахіни та посипавши петрушкою.

Схожі статті

Беру звичайний фарш і булочку “Малятко”. Виходить така смакота, що не можемо відірватися: роблю побільше

Для приготування котлет вам не знадобиться хліб, адже його вдало замінить звичайна здобна булочка. Її солодкий смак чудово підкреслить м'ясну закуску.

З’їдять за хвилину! Новий салат з буряка “Свята людина” в пакеті на кожен день. Готую в мікрохвильовці

Навіть зі звичайного буряка можна приготувати дуже смачний святковий салат, від якого будуть в захваті всі гості. Салат виходить соковитим, ніжним і дуже смачним.

Смажені пиріжки з картоплею: хрустке, рум’яне, м’яке та зовсім не гумове тісто. Додаю секретний інгредієнт

Пиріжки з картоплею люблять всі, тому сьогодні ми підготували рецепт повітряних і водночас ніжних пиріжків. Про приготування крок за кроком – читайте нижче.