Листковий пиріг з яблуком і тоффі – просто, дешево і смачно!

Уявіть, що в цьому супер простому пудингу з карамелізованою серцевиною з яблук перетворилися в один великий пиріг.

Зараз сезон яблук і ви можете приготувати смачненьке не витрачаючи великих грошей – це пиріг з яблуками.

Подавати з кулькою морозива або подвійними вершками.

Інгредієнти

6 яблук (близько 800 г), очищених, очищених від серцевини та нарізаних на четвертинки
25 г вершкового масла
50 г золотий цукрової пудри
320 г лист готового листкового тіста
1 яєчний жовток, збитий

Апетитні та смачні пироги з яблуками

Метод

Крок 1
Яблука нарізати невеликими шматочками. Нагрійте вершкове масло в сковороді на середньому або сильному вогні до шипіння, потім додайте більшу частину цукру, залишивши близько 1 чайної ложки. Збивайте, поки цукор не розчиниться і суміш не стане липкою. Додайте яблука і перемішайте, щоб вони покрилися шаром корки. Приправити невеликою дрібкою пластівців морської солі та варити 5-6 хвилин, поки яблука не стануть м’якими та не почнуть карамелізуватися, а виділився сік не випарується. Зніміть з вогню і дайте повністю охолонути. Після охолодження можна зберігати в охолодженому вигляді до доби.

Крок 2
Розігрійте духовку до 200C / 180C вентилятор / газ 6 з листом всередині на середній полиці. Розкладіть тісто на пергаменті для випічки. Викладіть яблучну суміш на праву сторону тесту, залишаючи близько 1-2 см кордону по краю, потім змастіть кордон навколо тесту невеликою кількістю збитого яєчного жовтка. Складіть ліву частину тесту поверх яблучної начинки, щоб закрити його. Обіжміть або защіпніть край, або скористайтеся виделкою для герметизації. Використовуйте тильну частину ножа, щоб надрізати шість трикутників поверх пирога і зробити кілька невеликих надрізів в центрі кожного з них. Змастіть всі залишилися яєчним жовтком, потім посипте 1 чайною ложкою цукру.

Крок 3
Обережно помістіть пиріг, все ще лежить на пергаменті, на гаряче деко в духовці. Випікати 25-30 хвилин, поки не стане однорідним і золотистим. Дати охолонути на 10 хвилин, потім нарізати часточками, орієнтуючись по розмічених трикутниках.

Схожі статті

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.