Пиріг з картоплею, яблуками та сиром за бабусиним сільським рецептом

Цей ситний картопляний пиріг з яблуками та сиром, прекрасний варіант на стіл для гостей, а також просто для вечері.

Інгредієнти

800 г картоплі, нарізаного кружечками 5 мм
50 г несолоного масла плюс 25 г (за бажанням)
2 великі (не м’які) цибулини, розрізані навпіл і тонко нарізані
½ невеликої упаковки чебрецю
2 яблука
бризки лимонного соку
500 г пісочного тіста, розмороженого в разі заморозки
звичайна мука, для присипки
175 г зрілого сиру, тертого або раскрошеного
збите яйце, глазурувати
квашена капуста або буряк для подачі (за бажанням)

Смачний пиріг

Метод

Крок 1
Доведіть до кипіння каструлю з підсоленою водою, потім варіть картопля 8 хвилин, поки він не стане м’яким, але не розвалиться. Злийте воду і залиште сушитися на пару в друшляку.

Крок 2
Тим часом на широкій сковороді розігрійте вершкове масло. Додайте цибулю, приправи та чебрець, потім накрийте кришкою і готуйте 8 хвилин, поки він не стане прозорим і не стане золотистим. Очистить і наріжте яблука, перемішайте з лимонним соком, потім готуйте з цибулею на вже відкритій сковороді протягом 5 хвилин, часто помішуючи. Додайте картоплю і дайте йому охолонути. Видаліть чебрець.

Крок 3
Відріжте трохи менш як двох третин тесту від блоку, роздушіть коло, потім розкачайте на присипаній борошном поверхні до тих пір, поки він не стане досить великим, щоб покрити глибоку форму для пирога з пухким дном 23 см, залишивши трохи надлишку нависати. Заповніть форму для випічки шарами суміші картоплі і яблук і всього, крім 1 столової ложки сиру. Додайте решту масла, якщо воно є, і рясно приправте. Змастіть випнутий край тесту яйцем. Нагрійте духовку до 190C / 170C вентилятор / газ 5 і поставте деко в духовку, щоб він нагрівся.

Крок 4
Сформуйте тісто круглої форми та розкачайте до тих пір, поки він не стане досить великим, щоб покрити верхню частину пирога. Стисніть краю разом. Ображати пиріг, притиснувши великий палець до краю форми по всьому периметру. Змастіть яйцем, потім зробіть розрізи, щоб пар виходив. Викладіть пиріг на гаряче деко і готуйте 1 годину, всипаючи залишки сиру за 10 хвилин, поки тісто і сир не стануть золотистими. Подавати теплим або є холодним, додавши до них квашену капусту або буряк.

Схожі статті

Про олів’є і шубу давно забула, бо знайшла смачну заміну: салат з найпростіших продуктів. Зникне за хвилину!

Простий рецепт салату з куркою та картоплею затьмарить класичний олів'є і стане прикрасою святкового столу. А для приготування знадобляться найпростіші продукти.

Ідеальне тісто без опари: для піци, пиріжків і булочок: розкриваю секрет, що любить тісто, яке не черствіє

Домашня випічка дуже різноманітна, майже на кожній кухні готують булочки, пиріжки, піцу, пироги. Все це можна приготувати з одного універсального тіста без опари. Рецепт у нашій статті.

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.