Квашена капуста за простим рецептом: смачно, недорого і підійде до будь-якої страви

Спробуйте найпростіший спосіб приготувати класичну квашену капусту. Ця ферментована їжа відмінно підходить для кишківника і поєднується з вареною картоплею.

Інгредієнти

2 кг дуже щільною, блідо-зеленого або білокачанної капусти (без шкірястих зовнішнього листя), з серцевиною
3 столові ложки великої кристалічної морської солі (або 6 столових ложок пластівчасту морської солі)
1 ч.л. кмину
1 чайна ложка перцю

Заготівля капусти на зиму

Метод

Крок 1
Ретельно вимийте велику ванну або таз (ми використовували розмір маленької миски для миття посуду), потім сполосніть окропом з чайника. Переконайтеся, що ваші руки та все інше, що стикається з капустою, дуже чисті. Розумно використовувати контейнер, який буде зручно поміщати размягчену капусту, залишаючи кілька дюймів зверху, щоб уникнути переповнення.

Крок 2
Тонко наріжте капусту – кухонний комбайн з цим легко впорається. Викладіть капусту і сіль в таз або миску шарами. Вмассируйте сіль в капусту протягом 5 хвилин, почекайте 5 хвилин, а потім знову. У вас повинно вийти набагато меншу кількість капусти, що залишилася у власному розсолі. Додайте кмин і перець горошком.

Крок 3
Покрийте поверхню капусти цілком листом харчової плівки, потім видавіть знизу все бульбашки повітря. Зважте капусту, використовуючи пару важких тарілок або інших вантажів, які підходять вашій мисці, і накрийте якомога більше капусти. Рівень розсолу підніметься і трохи покриє капусту. Накрийте ванну і залиште в темному місці при прохолодній кімнатній температурі (близько 18-20 ° C) мінімум на п’ять днів. Вона буде готова до вживання через п’ять днів, але для максимального смаку залиште капусту бродити десь протягом 2-6 тижнів (або до тих пір, поки міхури не вщухнуть).

Крок 4
Перевіряйте капусту кожен день або близько того, виділяючи гази, що утворюються при бродінні, і перемішуйте, щоб випустити бульбашки. Якщо утворюється накип, видаліть її, обполосніть гирі в окропі і замініть харчову плівку. Ви повинні побачити бульбашки всередині капусти та, можливо, піну на поверхні розсолу. Важливо підтримувати його при рівномірній прохолодною кімнатній температурі – занадто холодна, і ферментація займе більше часу, ніж вам хотілося б, дуже тепла, і квашена капуста може запліснявіти або заграти занадто швидко, що призведе до неідеального результату.

Крок 5
Чим довше вона ферментує, тим кисліше стає капуста, тому пробуйте її час від часу. Коли вам сподобається аромат, перекладіть його в стерилізовані банки меншого розміру. Зберігається в холодильнику до пів року.

Схожі статті

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.

Роблю смачну й запашну домашню ковбасу: на вигляд як справжня, а в середині картопля – з’їдають до шматочка

Не треба боятися слова ковбаса. Приготувати цей смачний наїдок зможе будь-яка господиня без особливих проблем. Оскільки робитимемо на основі картоплі, то вийде зовсім недорого.