Повітряні як пух білі булочки: жменька інгредієнтів і все готово!

Випікайте ці прості білі булочки для бутербродів. Приготування булочок з жменьки інгредієнтів ще ніколи не було таким простим.

Інгредієнти

500 г білого борошна, плюс добавка для присипки
7 г дріжджів швидкої дії
1 чайна ложка білого цукру
2 ч.л. дрібної солі
1 чайна ложка соняшникової олії плюс додатково для робочої поверхні та чаші

Булочки як пух

Метод

Крок 1
Насипте в миску борошно, дріжджі, цукор, сіль і масло. Залийте 325 мл теплої води, потім перемішайте (лопаткою або рукою), поки воно не перетвориться в кошлате тісто. Переконайтеся, що вся мука замішана. Накрити кришкою і залишити на 10 хв.

Крок 2
Злегка змастіть робочу поверхню маслом і викладіть на неї тісто. Місіть тісто не менше 10 хвилин, поки воно не стане більш щільним і пружним – якщо у вас є стаціонарний міксер, ви можете робити це з гачком для тіста протягом 5 хвилин. З тіста скачати кулю і перекласти в чисту, змащену маслом миску. Залиште на 1 годину, поки не збільшиться вдвічі.

Крок 3
Викладіть тісто на злегка посипану борошном поверхню і розкачати у формі довгої сосиски. Розділіть тісто навпіл, потім розділіть кожну половину на чотири частини, щоб у вас було вісім порцій однакового розміру. Скачайте кожен в щільну кулю і покладіть на запилений деко, залишаючи простір між кожним кулею для підйому. Накрийте вологим кухонним рушником і залиште в теплому місці на 40 хвилин – 1 годину або поки він не збільшиться майже вдвічі.

Крок 4
Нагрійте духовку до 230C / 210C вентилятор / газ 8. Коли тісто буде готове, посипте кожну кулю трохи більше борошна. (Якщо хочете, можете глазурувати булочки молоком або збитим яйцем і посипати насінням.) Випікати 25-30 хвилин, поки вони не стануть світло-коричневими та будуть звучати порожньо, якщо постукати по підставі. Залишити остигати на решітці.

Схожі статті

В гостях спробувала цей смаколик та випросила собі рецепт: пухкий морквяний пиріг зі сметанним кремом

Морквяний пиріг має не лише ефектний яскравий вигляд, а й є дуже смачним. Випічка пухка, ніжна і не суха. Пиріг виходить вологим як кекс, а сметанний крем довершує цю страву.

Улюблений салат “Грибна галявина” з копченим м’ясом: виходить водночас і соковитий, і такий ніжний. Ідеально

Шарові салати – найкращий варіант страви для будь-якого свята. Розповідаємо, як приготувати смачну закуску з куркою та грибами, яка приємно здивує всіх.

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.