Повітряний омлет з картоплею: просто, недорого і найголовніше смачно!

Пухнастий омлет - відмінне блюдо для будь-якого випадку: сніданок, обід або вечерю. І заморочуватися не потрібно!

З ранку не хочеться морочитися з приготуванням сніданку, а традиційні смажені яйця вже набридли.

Внесіть різноманітність у приготування омлету і порадуйте себе і свою сім’ю

Інгредієнти

500 г картоплі
вершкове масло
2 маленькі цибулини, дрібно нарізані
1 червоний перець, дрібно нарізаний
8-9 яєць
25 г часнику

Повітряний омлет

Методика

Крок 1
Цибулю дрібно нарізати, червоний перець подрібнити, видаливши кісточки. Нарізати картоплю скибочками приблизно ½ см.

Крок 2
Нагрійте шматок вершкового масла на середній (близько 24 см) сковороді на слабкому вогні та обережно готуйте 10-15, поки не почне підрум’янюватися, додайте перець і готуйте ще 5 хвилин.

Крок 3
Покладіть картоплю в пароварку над киплячою водою на 10-12 хвилин, щоб він став м’яким. Якщо у вас немає пароварки, покладіть в каструлю, залийте окропом і тушкуйте на повільному вогні 8-10 хвилин, поки не прогріється, і добре злийте воду.

Крок 4
Яйця розбити в глечик і збити виделкою, приправити щедрим меленим перцем і дрібкою солі. Ножицями наріжте часник на дрібні шматочки та перемішайте.

Крок 5
Розігрійте гриль. Додайте в сковороду ще трохи олії і всипте картопля. Полити яєчною сумішшю. Готуйте 15 хвилин, поки він майже не застигне, а під ним не стане золотисто-коричневого кольору – ви можете використовувати шматочок риби, щоб підняти омлет і перевірити. Ставимо сковороду під решітку. Переконайтеся, що ручка знаходиться поза духовки, бо вона стане дуже гарячою і може обпектися. Готуйте ще хвилину або дві та подавайте.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.