Пиріг з баклажанами і помідорами: просто, незвично і дуже смачно!

Спечіть цей вегетаріанський пиріг без м'яса - ви зможете нагодувати сім'ю, і на наступний день у вас залишаться залишки на обід. Подавати з жменькою листя салату.

Інгредієнти

6 столових ложок рапсової олії, рослинної або оливкової олії
2 великих баклажани, нарізаних тонкими кружечками
1 велика червона цибулина, розрізана навпіл і нарізана скибочками
2 подрібнених зубчики часнику
2 ч.л.молотого коріандру
400гр. нарізаних помідорів
1½ столової ложки гарного бальзамічного оцту
невеликий пучок м’яти, листя нарізані
270 г блоку халлумі, нарізаного 8 скибочками
500 г листкового тіста
50 г підсмажених горіхів (на ваш розсуд)
1 збите яйце
1 ст.ложка кунжуту

Вегетаріанський пиріг

Метод

Крок 1
Нагрійте 2 столові ложки олії на самій великій сковороді. Готуйте скибочки баклажана приблизно по 5 хвилин з кожного боку, поки вони не стануть золотисто-коричневими та м’якими – вам потрібно буде додавати більше масла між партіями. Зніміть зі сковороди та відкладіть.

Крок 2
Обсмажити цибулю в олії до м’якості, близько 8 хв. Додайте часник і готуйте ще хв або 2. Додайте коріандр, нарізані помідори, патоку і трохи приправ. Варіть на повільному вогні 15 хвилин, поки не отримаєте густий насичений соус. Додайте листя м’яти.

Крок 3
Нагрійте ще трохи олії на сковороді та обсмажте скибочки халлумі по 2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Відкладіть разом з баклажаном. Нагрійте духовку до 200C / 180C вентилятор / газ 6.

Крок 4
Розкачайте тісто до прямокутника 50 х 25 см і розріжте на два квадрати (не турбуйтеся, що на цьому етапі все краю будуть акуратними). Покладіть один на деко, застелене пергаментом. Викладіть томатний соус, баклажани, халлумі і розсип горіхів (в зазначеному порядку) на середину тесту, залишивши кордон по краю приблизно на 1,5 см. Продовжуйте нашаровувати, поки все інгредієнти не будуть витрачені. Змастіть краї невеликим яйцем.

Крок 5
Другий лист скрутіть трохи більше, потім підніміть над пирогом і притисніть краю, щоб запечатати. Обмітайте краю ножем, потім змастіть весь пиріг великою кількістю яєць. Для прикраси намалюйте тонкі лінії зверху ножем, стежачи за тим, щоб не проткнути тісто. Виріжте невеликий хрестик в центрі пирога і посипте кунжутом. Випікати 30-35 хвилин до золотистого кольору.

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.