Пиріжки з яблуками з листкового тіста: апетитно виглядають і смак – дивовижний!

Порадуйте своїх близьких і друзів цими апетитними яблучними пиріжками. З начинкою з яблук і кориці в листковому тісті вони чудові!

Інгредієнти

2 середніх або великих яблука очищених від серцевини, шкірки та значно нарізаних
50 г цукрової пудри
½ ч.л.молотой кориці
трохи (на ваш розсуд) вершкового масла
1 солодке десертне яблуко очищене від серцевини, шкірки та нарізане кубиками розміром 1 см
320г (пакет) листкового тіста
2 столові ложки молока для глазурі
2 ч.л. цукру

Пиріжки з яблуками

Метод

Крок 1
Покладіть яблуко, цукор і корицю в невелику каструлю з 1 столовою ложкою води. Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 10-15 хв, поки яблуко не розколеться і не перетвориться в компот.

Крок 2
Вмішайте масло і солодке яблуко і готуйте ще 5 хвилин без кришки, поки яблуко не стане м’яким, але збереже свою форму, а надлишки води не випарувалися, щоб навколо шматочків яблука утворився густий компот. Зніміть з вогню і дайте охолонути.

Крок 3
Нагрійте духовку до 220C / 200C вентилятор / газ 7. Розгорніть лист листкового тіста на робочій поверхні та розріжте на 4 рівних прямокутників. Розділіть яблучну начинку на одну сторону кожного прямокутника з листкового тіста, залишивши кордон в 1 см. Змастіть кордон молоком і загорніть порожню сторону тесту поверх начинки та стисніть разом. Змастіть великою кількістю молока і посипте цукром. Зробіть невеликий отвір для пари в середині оборотів.

Крок 4
Перекласти на деко, застелене пергаментом, і випікати 20-25 хвилин до золотистого кольору і сполученню. Дайте охолонути на 10 хвилин на решітці (начинка буде розплавленої, коли вона вперше потрапить в духовку), а потім подавайте в теплому вигляді з кулькою ванільного морозива або подавайте при кімнатній температурі. Зберігати 2 дні в герметичній тарі.

Схожі статті

Рецепт передала наша бабуся. Діти з’їдають по 2 штуки кожен за лічені хвилини: пишні булочки “Сметанники”

Булочки "Сметанники" знайомі багатьом із нас із дитинства. Їх нам готували бабусі, також продавали в шкільному буфеті. Сьогодні ми підготували саме цей рецепт, який подарує вам приємну ностальгію.

І чому я не готувала так раніше? Жменька фаршу і пара картоплин: ситна й смачна вечеря за 30 хвилин максимум

Картопля по-турецьки з фаршем на пательні - проста та смачна страва. Прекрасний варіант, щоб нагодувати домашніх ситним обідом, оскільки таке поєднання продуктів додає ситості та пікантності.

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.