Пиріг з абрикосами: рецепт швидкої випічки на пишному вологому тісті – цей абрикосовий пиріг сподобається всім

Рецепт пирога з абрикосами в духовці – простий і доступний, а на смак випічка виходить легкою та повітряною. Те, що потрібно до склянки холодного молока.

Щоб приготувати пиріг з абрикосами, можна брати як свіжі, так і заморожені ягоди. Але в розпал літа, звичайно ж, краще віддавати перевагу свіжим фруктам.

Список інгредієнтів

Візьміть для пирога:

  • 400 г абрикосів;
  • 250 грам борошна;
  • 120 грам вершкового масла;
  • 200 г цукру;
  • 3 курячі яйця;
  • чайна ложка розпушувача;
  • дрібка солі.

Пиріг з абрикосами: рецепт покроково

Цей рецепт абрикосового пирога в духовці – найпростіший з існуючих. І скоро ви в цьому самі переконаєтесь. Насамперед подбайте про те, щоб продукти для випікання були кімнатної температури – яйця, масло. Останнє має бути м’яким, а яйця великі. Якщо дрібні – візьміть на одне більше.

Абрикоси промийте, розріжте навпіл, позбавтеся кісточки. Намагайтеся вибирати стиглі та щільні фрукти, щоб вони не розповзлися на всі боки від температури.

Рецепт пирога з абрикосами
Рецепт пирога з абрикосами

За допомогою блендера збийте вершкове масло і цукор, потім додайте яйця, збиваючи масляну масу після кожного яйця до однорідної консистенції. Поступово просійте туди ж борошно з розпушувачем, не забудьте всипати дрібку солі. Тісто краще перемішувати ложкою або лопаткою. Борошна може знадобитися трохи більше або менше – дивіться на текстуру. Тісто для пирога потрібне досить щільне і при цьому не текуче – щоб на поверхні утримувалися абрикоси.

Тісто на абрикосовий пиріг
Тісто на абрикосовий пиріг

У роз’ємну форму покладіть пергамент, припиліть борошном і перекладіть туди тісто. Можна додатково змастити лист маслом. Зверху викладіть половинки абрикосів зрізом догори, присипте цукром і випікайте 50 хвилин при температурі 180 градусів. Спочатку духовку не відкривайте, щоб випічка не осіла.

Як приготувати абрикосовий пиріг.
Як приготувати абрикосовий пиріг

Готовий пиріг з абрикосами трохи охолодіть і потім діставайте з форми. Подавайте порційними шматочками з молоком, чаєм чи компотом.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.