Знайома з Туреччини навчила: це найкращі голубці, які я пробувала – як приготувати голубці без капусти

Знайома з Туреччини навчила готувати дуже швидкий та головне смачний варіант ситної вечері для всієї родини – голубці без капусти. Виявилося, що якщо капусти немає, це ще не означає, що потрібно відмовлятися від цієї страви.

Ліниві голубці готувати набагато простіше звичайних, ви в цьому переконаєтеся, якщо скористаєтеся сьогоднішнім рецептом.

Склад

  • 600 грам свинячого м’яса,
  • рис – 4 столові ложки,
  • морква – 1 штука,
  • цибуля – 1 штука,
  • соняшникова олія – 4 столові ложки,
  • томатна паста – 2 столові ложки,
  • вода – 1 склянка,
  • сметана – 2 столові ложки,
  • лавровий лист – 1 штука,
  • зелень для подачі,
  • сіль та хмелі-сунелі за смаком.

Як приготувати голубці без капусти

Процес приготування лінивих голубців починається з того, що потрібно кілька разів промити рис, доки вода не буде прозорою. Потім залийте рис окропом і вкутайте ємність у рушник. За приблизно 15 хвилин він стане напівготовим, це потрібно нам у рецепті, варити його не потрібно. Після цього злийте зайву воду і рис вийде ідеально розсипчастим.

Свинину перекрутіть на м’ясорубці у фарш, можна розбавити яловичиною та курячою грудкою, а можна використовувати лише свиняче м’ясо. Велику цибулину дрібно нарубайте і обсмажте на сковороді з олією. Очищену моркву натріть на великій тертці, додайте до цибулі. З’єднайте із зажаркою фарш, рис, посоліть, приправте і ретельно перемішайте.

Ліниві голубці
Ліниві голубці

Ліниві голубці сформуйте у формі довгастих овальних котлет, попередньо змочивши руки у воді, щоб фарш не прилипав. Обсмажуйте їх на маслі по 2-3 хвилини по обидва боки до рум’яності.

Як приготувати голубці без капусти?
Як приготувати голубці без капусти

Заливка для голубців готується також просто. Змішайте сметану, томатну пасту і воду, присоліть до смаку, може знадобиться додати цукор. Для однорідності додатково можна пробити соус занурювальним блендером, тоді не буде зернистості у консистенції.

Простий рецепт лінивих голубців
Простий рецепт лінивих голубців

Залийте цією підливою голубці, додайте лавровий лист і протушкуйте протягом 10 хвилин. При подачі голубці з рисом без капусти посипте дрібно нарубаною зеленню.

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.