Як приготувати французький багет? Простий рецепт хрусткого хліба

Ідеальний, ароматний і хрусткий - саме ті слова, які описують французький багет. З рецептом хліба впорається кожна господиня.

Складові:

  • борошно – 550 г (ще окремо для присипки)
  • вода – 270 мл
  • сіль – 12 г
  • сухі дріжджі – 5 г
  • рослинне масло для змащування

Спосіб приготування:

  1. Узяти велику і глибоку миску. Змішати борошно з дріжджами, вінчиком добре перемішати. Якщо дріжджі якісні, то не потрібно їх активувати в воді.
  2. У борошні зробити заглиблення, всипати сіль, налити воду. Рекомендується використовувати злегка теплу воду, приблизно 27 градусів. Дерев’яною лопаткою з’єднати всі інгредієнти, потім руками замісити тісто. Має вийти злегка вологе і липке тісто.
  3. Миску, в якій готували тісто, помити і висушити, а потім змастити олією. Перенести тісто назад в миску, накрити харчовою плівкою. Залишити в теплі на 30-40 хвилин.
  4. Коли тісто збільшиться в два рази, його потрібно акуратно обмяти. Потім знову прибрати в тепло на 30-40 хвилин. І знову повторити процедуру. Тільки на третій раз залишити на 15 хвилин в теплі.
  5. Тісто розділити на дві частини і сформувати два прямокутника. Накрити плівкою і залишити на 10 хвилин.
  6. Потім сформувати багети. Більш детально, як правильно згортати багет, дивіться фото і відео.

    Как правильно сформовать багет?
    Як правильно сформувати багет?
  7. Деко застелити пергаментом і присипати борошном. Викласти багети на деко на відстані, щоб потім підняти пергамент з усіх боків і між самим хлібом. Підтягнути багети один до одного. Між ними повинна вийти перегородка з пергаменту. Узяти два чистих рушники та скрутити їх в «рулет», потім їх покласти з боків багетів. Накрити форму з тістом вологим рушником, і дати відпочити приблизно ще 40 хвилин.
  8. Духовку розігріти до 250 градусів. На низ поставити ще одне деко з водою, щоб була оптимальна вологість. Усі рушники та перегородки прибрати з тіста. Багети припудрити борошном, зробити надрізи.

    Домашние французские багеты
    Домашні французькі багети
  9. Випікати в режимі верх / низ 20 хвилин, потім ще 15-20 хвилин з конвекцією. Якщо багети сильно підпікають, то потрібно зменшити температуру до 220 градусів.

Схожі статті

Курячий пиріг з кунжутом. 2 листа листкового тіста, 1 яйце і фарш. Крихти не залишиться від цієї смакоти

Для приготування такого ароматного й смачного пирога не потрібно витрачати багато сил чи часу – все, що вам потрібно, всього лише увага до деталей і бажання смачно поїсти.

В санаторії сусідка-узбечка навчила мене робити цей смачнющий сніданок: 15 хвилин і гора смакоти на столі

Найкращий варіант приготування смачного сніданку – дослідити кухню різних народів. Пропонуємо приготувати апетитний омлет із томатами та іншими смачними овочами.

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.