Купіть 2 кг часнику, поки він дешевий, і зробіть заготівлі на всю зиму: Три суперські рецепти з суперфуду

Часник – невід'ємна частина приготування будь-якої страви. Запасіться смаколиком за дешевою ціною та приділіть усього 5 хвилин, щоб зробити заготівлі на всю зиму. Результат вас приємно здивує!

Жодна справжня господиня не представляє приготування будь-якої смачної страви без часнику. Рослина відноситься до роду цибулевих і вважається не тільки приємною пряністю, здатною додати родзинку в будь-яку страву, але і корисним делікатесом, який захищає нас від хвороб та мікробів.

Пропонуємо ознайомитися з кількома простими рецептами, які дозволять вам усю зиму насолоджуватися власноручно приготовленими часниковими заготовками. Ви витратите мінімум часу та коштів, а задоволення отримає уся родина.

Власна спеція із засушеного часнику

Спочатку викладіть на стіл весь часник, який збираєтеся засушити. Головки потрібно розділити на окремі зубчики і для того, щоб його було легко чистити, варто залити зубчики холодною водою приблизно на 20-30 хвилин.

Перший крок
Перший крок

Після очистіть часник від усього лушпиння, добре його промийте і переконайтеся, що на чистих зубчиках не залишилося ніякої плівочки та зайвого сміття.

Другий крок
Другий крок

Далі потрібно нарізати часник тонкими зубчиками, ніби готуєте картоплю на чіпси. Слайси повинні вийти однакової товщини.

Третій крок
Третій крок

Сушити часник можна двома способами – за допомогою спеціальної сушарки для овочів або старим бабусиним способом, в духовці. Обидва варіанти однаково ефективні і за часом займають годину. Викладіть часникові слайси на спеціальний посуд і залиште сушитися. Якщо сушите у спеціальному приладі, дотримуйтесь інструкцій, вказаних виробниками. У разі сушіння в духовці, просто трохи відчиніть двері і виставте високу температуру.

Четвертий крок
Четвертий крок

Отриманий часник покладіть на блендер і перетворіть “чіпси” на порошок.

П'ятий крок
П’ятий крок

Сухий перемелений часник перекладіть у герметичну та суху банку, яка щільно закривається. Тепер вам не потрібно купувати часникові спеції в магазинах – у вас є самостійно зроблена пряність, яка всю зиму надаватиме пікантності стравам.

Шостий крок
Шостий крок

Маринований часник

Підготуйте все необхідне для маринування часнику (вода, сіль, цукор, оцет і часник).

Підготуйте все для приготування
Підготуйте все для приготування

Очищений і вимитий часник бланшуйте в киплячій воді 3-4 хвилини.

Проваріть часник
Проваріть часник

Укладіть часник у стерильні сухі банки, після чого приступіть до приготування маринаду. У киплячу воду додайте сіль та цукор, прокип’ятіть пару хвилин, а потім додайте оцет і зніміть з вогню.

Перекладіть часник у банку
Перекладіть часник у банку

Гарячим маринадом залийте часник, законсервуйте банки, переверніть їх та залиште під ковдрою до ранку.

Законсервуйте
Законсервуйте

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.