Як приготувати варення чи джем з кавуна: найкращі рецепти консервації на зиму

Кавун можна їсти не тільки свіжим, ця ягода чудово підходить для приготування консервації на зиму. До вашої уваги рецепт кавунового варення.

Цього року сезон херсонських кавунів пішов коту під хвіст, але із продажу кавуни не зникли. Багато українців зазначають, що привізна ягода не така соковита та солодка, як наша рідна. Із таких кавунів можна приготувати варення на зиму. Шматочки кавуна поливаються лимонним соком, засипаються цукром, потім проварюються на вогні.

Список продуктів, які знадобляться

Для кавунового варення не обов’язково вибирати солодкий кавун, підійде навіть трохи недозрілий. Корки не знадобляться, але з них можна зробити цукати. Складові:

  • 1,5 кілограма м’якоті кавуна без кісточок,
  • 1 кілограм цукру,
  • половина одного лимона.

Технологія приготування варення з кавуна

Кавунову м’якоть дрібно наріжте довільними шматочками, позбавтеся кісточок. Викладіть її в глибоку миску і засипте кілограмом цукру, злегка перемішайте, залиште на годину-дві, щоб м’якоть кавуна пустила сік.

Як приготувати варення або джем з кавуна
Як приготувати варення або джем з кавуна

Після цього відправте заготівлю варення на слабкий вогонь, дайте закипіти і проваріть півгодини, не перестаючи помішувати. Зніміть з плити, дайте охолонути, накрийте чистим сухим рушником і залиште на 6-12 годин. Можна також прикрити кришкою, тоді потрібно залишити зазор, щоб уникнути утворення конденсату. Якщо виберете варіант із кришкою, стежте, щоб у зазор не залітали комахи.

Як приготувати варення або джем з кавуна
Як приготувати варення або джем з кавуна

Після вичікуваних 6-12 годин знову проробіть все те саме – доведіть до кипіння, проваріть на слабкому вогні пів години, залиште знову на 6-12 годин. Потім вичавіть у варення сік половини лимона, закип’ятіть його, варіть так само пів години і тим часом простерилізуйте банки.

Як приготувати варення або джем з кавуна
Як приготувати варення або джем з кавуна

Гаряче варення розлийте по банках, закатайте кришками, переверніть догори дном, поставте поруч і укутайте в рушник, поки вони повністю не охолонуть.

Як приготувати варення або джем з кавуна
Як приготувати варення або джем з кавуна

Також за смаком на стадії приготування кавунового варення можна додати до нього трохи гвоздики або кориці, це урізноманітнить смак.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.