Найпростіше тісто для вареників без яєць: м’яке, не липне до рук, добре тримає начинку (Відео)

Іноді буває так, що в холодильнику немає яєць або під час церковних постів треба виключно пісна страва. На такий випадок підійде тісто для вареників без яєць.

Класично вареники ліплять з яєчного тіста, навіть не підозрюючи, що пісне виходить більш м’яким, легше розкатується, не липне до рук і головне добре тримає начинку. Це просто знахідка особливо зараз з таким підвищенням цін на яйця в магазинах. Рецептура економна і ніяк не погіршує смак, можливо навіть покращує його. Підійде таке тісто для вареників без яєць веганам, які не їдять крім м’яса молочні продукти та інші продукти тваринного походження.

Інгредієнти

  • Фільтрована або кип’ячена вода – 60 мл,
  • Борошно – 330 г,
  • Сіль – чверть чайної ложки,
  • Рослинна олія – 2 столові ложки.

Найпростіше тісто для вареників без яєць: рецепт

Підготуйте всі необхідні інгредієнти, воду беріть кімнатної температури кип’ячену або фільтровану. Візьміть глибоку миску, всипте в неї все борошно і сіль, перемішайте, зробіть заглиблення посередині і влийте рослинну олію та скільки влізе води до країв воронки.

Рецепт тіста для вареників без яєць
Рецепт тіста для вареників без яєць

Ложкою починайте замішувати від центру поступово захватуючи борошно. По мірі замішування підливайте воду невеликими порціями.

Рецепт тіста для вареників без яєць
Рецепт тіста для вареників без яєць

Коли введете всю рідину, у тіста буде дуже липка консистенція, але не лякайтеся, бо так треба. Після цього припиліть стіл борошном, руки змастіть в олії та починайте вимішувати тісто.

Рецепт тіста для вареників без яєць
Рецепт тіста для вареників без яєць

Інтенсивно розминайте його не менше п’яти хвилин, поступово ви помітите, що тісто буде менше липнути, це означає, що спрацьовує клітковина. Після ще декількох хвилин замісу вийде м’яке і еластичне тісто, дуже приємне на дотик.

Рецепт тіста для вареників без яєць
Рецепт тіста для вареників без яєць

З такого тіста без яєць можна ліпити не тільки вареники з різними начинками, для пельменів воно також підходить. Розкатується воно тоненько майже без додаткового борошна, при роботі з таким тістом нічого не рветься, а під час варіння начинка не випадає з виробу. З ним працювати суцільне задоволення. Також спробуйте зробити чебуреки з тіста без яєць, вони теж виходять ідеальними.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.