Секрет пишних оладок на кефірі без дрідждів: ділюся хитрощами при замішуванні тіста

Пишні оладки на кефірі – це ідеальний сніданок на кожен день. Секрет приготування заключається в декількох хитрощах, які знають досвідчені кухарі.

Не обов’язково додавати в тісто дріжджі, щоб оладки виходили пишними. Завдяки нашому рецепту ви зможете робити повітряні оладки без зайвих зусиль.

Інгредієнти

  • 1 куряче яйце,
  • борошно – 400 г,
  • кефір жирністю від 3% – 500 мл,
  • сіль – 0,5 чайної ложки,
  • цукор – 1 столова ложка,
  • ванілін – 1 пакетик,
  • олія.

Простий рецепт пишних оладок на кефірі

Знадобиться глибока миска і заздалегідь дістаньте яйце з холодильнику, потрібно, щоб воно було кімнатної температури. Перший і найважливіший момент в приготуванні пишних оладок як пух – теплий кефір. Підігрійте кефір, у вибраній тарі змішайте його з яйцем, додайте сіль і цукор, більше ніж столову ложку цукру не додавайте, щоб оладки не горіли на сковорідці і не осіли після смажіння.

Додайте пакетик ваніліну, просійте борошно і поступово додавайте його в кефірну масу, регулюйте густоту тіста на око і не переборщіть з кількістю борошна. Додайте пів чайної ложки соди і ретельно перемішайте всі інгредієнти. Сода в самому кінці – другий секрет, який зробить оладки повітряними.

Секрет пишних оладок на кефірі без дрідждів
Секрет пишних оладок на кефірі без дрідждів

Консистенція має бути як дуже густа сметана, яка важко спадає з ложки. Саме таке тісто потрібно для пишних оладок.

Секрет пишних оладок на кефірі без дрідждів
Секрет пишних оладок на кефірі без дрідждів

Розігрійте сковорідку з великою кількістю олії, викладайте тісто ложкою і смажте з обох боків до появи золотавого кольору під кришкою. Готові оладки викладіть на паперові рушники, щоб ввібрався зайвий жир.

Секрет пишних оладок на кефірі без дрідждів
Секрет пишних оладок на кефірі без дрідждів

Оладки виходять пишними і повітряними навіть без дрідждів в рецепті. Ванілін додає приємний аромат, подавати оладки можна з будь-якими додатками – ягоди, сметана, згущене молоко, варення, мед, нутелла, а запивати їх дуже смачно чаєм.

Схожі статті

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.