В які дні пекти хліб в листопаді, щоб він вийшов хрумким та довго свіжим: основні правила приготування

Господині знають, що є сприятливі дні для квашіння капусти. Такі ж самі дні є і для випічки. Дізнайтеся в статті, в які дні пекти хліб в листопаді.

Магазинний хліб ніколи не буває краще, ніж домашній. І якщо ви частуєте домочадців випічкою, то точно знаєте, що тільки щось спечеш, як все вже з’їли. Чим більше задоволення вам приніс процес приготування, тим швидше з’їдяться плоди вашої роботи. Щоб тісто піднімалося як треба і хліб виходив хрумким, довго залишався свіжим, звертайтеся до Місяці. Можна провести такий цікавий експеримент – напекти наприклад пирогів при старому Місяці під знаком Риби та при молодому під знаком Лева, але всі кулінарні умови нехай будуть однаковими. Ви гарантовано відчуєте різницю.

В які дні пекти хліб в листопаді, щоб він вийшов хрумким та довго свіжим
В які дні пекти хліб в листопаді, щоб він вийшов хрумким та довго свіжим

В які дні пекти хліб в листопаді

Основні правила для випікання домашнього хлібу в листопаді такі:

  1. Пекти хліб краще всього в дні стихії повітря та вогню. Це знаки Близнюків, Терезів, Водолія і Овна, Лева, Стрільця відповідно. Сприятливі дати – 01.11, 02.11, 06.11, 11.11, 16.11, 20.11, 25.11, 30.11.
  2. При молодому Місяці тісто підніметься швидше, на старий Місяць покладіть в нього більше дріжджів.
  3. Не підходять для випікання хліба дні води (знаки Рака, Скорпіона та Риб). Тісто швидко опускається і береться грудочками.
  4. Якщо ви зібралися випікати пироги чи печиво, краще всього робити це при молодому Місяці в дні Вогню. Тісту буде легко надати потрібної форми, печиво вийде ніжним і довго зберігатиме свіжість.
В які дні пекти хліб в листопаді, щоб він вийшов хрумким та довго свіжим
В які дні пекти хліб в листопаді, щоб він вийшов хрумким та довго свіжим

Духовку заздалегідь дуже добре розігрійте, температура повинна знижуватися повільно, це дуже важливо, щоб хліб або інша випічка вийшли добре, мали апетитну хрумку скоринку і довго мали свіжий вигляд.

Схожі статті

До чого ж він смачний. Ефектний салат “Принц” на святковий стіл: гості так і не відгадали, з чого він

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Він ідеально впишеться у ваш святковий стіл і гарантовано сподобається усім гостям та членам родини.

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.