Приголомшливий швидкий сметанний без випічки: готуємо торт без світла і духовки

Зараз, у складний для України час, коли регулярно відключають електроенергію, рецепти, які готуються швидко і без випічки стали ще більш популярними. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і легкий у приготуванні сметанний торт.

Цей сметанний торт готується без випічки та без желатину. Тож це дійсно торт, а не желе. Десерт виходить дуже ніжний, але потрібно бути обережним! Вам захочеться з’їсти більше одного шматочка.

Інгредієнти:

Інгредієнти розраховані на торт діаметром 18 см та висотою 6 см.

Основа:

  • Пісочне шоколадне печиво – 300 г;
  • вершкове масло – 120 г;
  • молоко – 1 ст.л.

Крем:

  • Сметана жирність 20% – 400 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 150 г (8 ст. ложки без гірки);
  • борошно – 50 г (2 ст.ложки без гірки);
  • ванільний цукор – 10 г;
  • вершкове масло – 100 г.

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо крем. Для цього потрібно взяти 150 г цукру та додати до нього 50 г борошно. Ретельно перемішуємо. В суху суміш додаємо 2 яйця і добре перемішуємо, а після цього додаємо 400 г сметани. Розмішуємо так, щоб всі інгредієнти з’єдналися один з одним.

Ставимо отриману масу на вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи вінчиком. Після закіпання суміш потрібно тримати на вогні ще близько 1 хвилини. Вогонь має бути мінімальним, щоб заварна основа не підгоріла.

Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: приготування крему
Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: приготування крему

Після того, як заварна маса загустіла, знімаємо її з вогню і даємо повністю охолодитися. В цей час готуємо основу для торту.

Для цього беремо 300 грам шоколадного пісочного печива і подрібнюємо у блендері, або за допомогою підручних методів. У подрібнену крихту додаємо 120 грам розтопленого масла і 1 столову ложку молока. Готова суміш не має стати тістом. Має вийти маса, яка буде стискатися в комок, якщо ви її стиснете і легко розсипатися назад.

Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: приготування основи
Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: приготування основи

Відкладаємо ⅓ частину крихти.

Формуємо торт.

На тарілку виставляємо кондитерське кільце діаметром 18 см, стінки вистелаємо ацетатною плівкою, або пергаментом для випічки. Висипаємо ⅔ шоколадної крихти у форму. Розрівнюємо і формуємо бортики. Можна скористатися ложкою, а дно можна утрамбувати склянкою.

Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: формування десерту
Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: формування десерту

Доготуємо крем. Потрібно збити 100 грам вершкового масла разом із ванільним цукром міксером. Окремо збити нашу заварну основу і поступово додавати в неї вершкове масло, під час збивання. Також це можна зробити не міксером, а з допомогою вінчика, але збивати потрібно ретельно. У вас має вийти ніжний і легкий крем.

Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: приготування крему
Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки: приготування крему

Перекладаємо весь крем у форму, розрівнюємо. Шоколадною крихтою, яку ми раніше залишали, повністю засипаємо верх. Ставимо в холодильник на 5 годин або на ніч.

Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки
Приголомшливий швидкий сметанний торт без випічки

Десерт готовий. Смачного!

spot_img

Схожі статті

Печінку купую через день, щоб приготувати гору ніжних печінкових котлет: мої уплітають їх за 5 хвилин

Печінкові котлети стануть справжнім хітом вашого обіду або вечері. А щоб вони завжди виходили вдало, варто знайти правильний рецепт. Спробуйте його вже сьогодні та пригостіть родину смачною новинкою.

Паштет із оселедця з плавленим сирком та морквою: готувати просто, а куштувати смачно. Можна мазати на хліб

Приготувати смачний та ситний паштет можна не тільки з мʼяса, а й з риби, а саме – з оселедця. Додавши декілька простих інгредієнтів можна приготувати справжню смакоту.

І мʼяса не треба, навіть такі розлітаються на ура: капустяні котлети зі смаком мʼясних. Чоловік не розпізнав

Якщо потрібно приготувати смачну та ситну страву без мʼяса, цей рецепт капустяних котлет стане чудовою альтернативною звичайним мʼясним котлетам. Вони не менш смачні, а готуються просто.