Тертий пиріг з варенням або ягодами: найвдаліший рецепт простої і смачної випічки з простих інгредієнтів

Смак цієї ніжної солодкої випічки знає мабуть що кожен, адже це – смак дитинства. Пропонуємо вам рецепт удосконаленого тертого пирога, якого можна робити, як з варенням, так і з ягодами.

В цьому рецепті ви можете використовувати будь-яке варення, проте смак буде яскравіший, якщо ви візьме  свіжі або заморожені ягоди. Також можна міксувати ці два способи: використовувати і варення і ягоди.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 420 г.;
  • вершкове масло або маргарин – 200 г;
  • цукор ванільний – 10г.;
  • яйця – 2 шт.;
  • розпушувач – 10 г.;
  • цукор – 250 г.;
  • сіль – 1 щіпка

Начинка:

чорна смородина (або інших ягід, можна заморозку) – 400 г;

цукор – 200 г.

або замінити ці інгредієнти на 0,5 л. будь-якого варення.

Спосіб приготування:

В 200 г вершокового масла або маргарину кімнатної температури додаємо 250 г цукру, ванільний цукор та дрібку солі. Добре розтираємо масу руками, або вінчиком, щоб масло поєдналося повністю з цукром. Далі додаємо яйця і добре розмішуємо вінчиком. Додаємо 2 яйця по черзі, щоб маса добре розмішалася. У готову масу додаємо борошно, розпушувач і зминаємо тісто у кульку. Має вийти еластичне тісто.

Ділимо кульку на 2 частини: ⅓  і ⅔.  ⅓ тіста загортаємо у харчову плівку і кладемо у морозилку. Робимо це для того, щоб його було легше потім натирати. Більшу кульку тіста теж загортаємо у харчову плівку і кладемо в холодильник.

Тертий пиріг з варенням або ягодами: приготування тіста
Тертий пиріг з варенням або ягодами: приготування тіста

Для приготування начинки беремо 400 г заморожених або свіжих ягід, додаємо 200 г цукру добре перемішуємо і ставимо на вогонь. Коли маса закипить, робимо маленький вогонь і варимо хвилин 15 поки маса не загусне.

Тертий пиріг з варенням або ягодами: приготування начинки
Тертий пиріг з варенням або ягодами: приготування начинки

Формуємо пиріг. Дістаємо ⅔ тіста із холодильника і розкачуємо його качалкою до товщини 0,5 см. На застелене пергаментом деко викладаємо тісто і зверху викладаємо нашу начинку або замінюємо її півлітровою банкою варення. Також буде дуже смачно, якщо змастити тісто варенням, а зверху посипати ягодами.

Далі потрібно дістати приморожене тісто з морозилки і затерти ним верх пирога.

Тертий пиріг з варенням або ягодами
Тертий пиріг з варенням або ягодами

Ставимо у духовку. Температура – 180 градусів, час – приблизно 30 хв.

Пиріг з дитинства готовий. Смачного!

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.