Два варіанта тіста, з яким вареники і пельмені вийдуть ідеальними: прості та швидкі рецепти

Здається, в приготуванні тіста для вареників та пельменів немає нічого складного. Втім, не у всіх виходить ніжне і м'яке тісто, яке не розварюється і не липне до столу.

В цій статті ми розповімо вам про 2 абсолютно різних рецепта тіста для вареників та пельменів, але вони обидва дуже вдалі. Вироби з таким тістом виходять дуже ніжні. Саме тісто гарно зліплюється і не розварюється під час варки.

Рецепт №1

Інгредієнти:

  • вода – 250 мл
  • сіль – 1 щіпка
  • яйця – 1 шт
  • рослинна олія – 1 ст.л
  • борошно – 550 гр.

Спосіб приготування:

Першим секретом ідеального тіста для вареників і пельменів – це тепла вода. Вода має бути приблизно 40-50 градусів. У теплу воду додаємо сіль, яйце і рослинну олію, перемішуємо. У готову суміш вмішуємо борошно, поки тісто не стане м’яким та еластичним.

Як приготувати ідеальне тісто на вареники і пельмені
Як приготувати ідеальне тісто на вареники і пельмені

З вказаних інгредієнтів вийде приблизно 880 гр готового тіста. Тісто не липне ні до рук, ні до столу.

Рецепт №2

Другий рецепт ідеального тіста для вареників та пельменів – заварне тісто.

Інгредієнти:

(стакан 200 мл)

  • Борошно – 3 ст.
  • Вода (окріп) – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно змішати одне яйце з сіллю та рослинною олією. В іншу миску просіюємо борошно, додаємо яєчну суміш і добре перемішуємо, щоб яйце не “зварилось” під час заварювання тіста. Далі додаємо 1 склянку крутого окропу, який тільки закипів. Швидко мішаємо, не зупиняючись. Переміщаємо суміш з миски на стіл і продовжуємо вимішувати, поки тісто не стане однорідним, гладеньким і пружним. Додатково борошно підсипати не потрібно. Готове тісто потрібно залишити “відпочити” на 10-15 хв. Тісто виходить дуже м’яким і слухняним.

Схожі статті

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.

“Юристи вже працюють”: Ольга Фреймут прояснила ситуацію з некоректним коментарем щодо чоловіків в Україні

Телеведуча та журналістка Оля Фреймут потрапила у скандал, начебто звинувативши українських чоловіків в небажанні захищати країну. Сама знаменитість стверджує, що ці слова – брехня. 

Рецепт мама принесла з гостей: беру найдешевший фарш, але ж ой як смачно виходить. Про котлети чути не хочу

Що можна приготувати з фаршу? Звичайні котлети вже набридли, а сильно заморочуватися не хочеться. Сьогодні ми підготували рецепт, який чудово підходить для таких моментів.