Млинці чи вареники: що приготувати на Масляну – перевірені часом рецепти традиційних страв з різними начинками

Під час Масляної українці традиційно готують млинці з різними начинками, а також вареники. Як приготувати ідеальне тісто на млинці та як зробити вареники ніжними, читайте далі в матеріалі.

Практично кожна господарка вміє готувати традиційні українські страви, а саме млинці та вареники. Втім, не у всіх смак цих страв виходить досконалим. В Мережі існує безліч варіантів тіста для млинців та тіста для вареників, але вдалих не так і багато. В цій статті ми розповімо, як приготувати українські смаколики так, щоб їхній пецепт у вас просили всі знайомі.

Рецепт ідеальних млинців

Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;
  • яйця – 5 шт;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • крохмаль картопляний – 5 ст. л;
  • олія рослинна – 2 ст.л
  • сіль – 1 щіпка;
  • цукор – 1 щіпка.

Спосіб приготування:

Яйця розбийте у миску, додайте сіль та цукор і добре розмішайте. До яєчної суміші додайте борошно і крохмаль і добре вимішайте масу. У тісто поступово потрібно влити молоко кімнатної температури, весь час перемішуючи тісто. Таким чином тісто вийде без комочків. У готову масу додайте рослинну олію. Смажити млинці потрібно на спеціальній пательні. Перед першим млинцем пательну треба змастити тонким шаром рослинної олії, далі змащувати пательню не потрібно.

Рецепт ідеальних млинців
Рецепт ідеальних млинців

Даний рецепт незвичайний тим, що в нього йде крохмаль. Втім, саме цей інгредієнт робить млинці м’якими та пружними, а після охолодження млинці не стають “дубовими”.

Готові млинці виходять нейтральні за смаком, тож в них можна закручувати, як солодку та і солону начинку.

Ці млинці будуть смачні, як з солодким сиром, чи маком, так із фаршем, чи грибами.

Рецепт ідеальних вареників

Для приготування ідеальних вареників, потрібно вміти зробити ідеальне тісто, яке буде пружне, м’яке і не буде розварюватися. Даний рецепт тіста має маленький секрет, який зробить ваші вареники ідеальними.

Інгредієнти:

  • вода – 250 мл
  • сіль – 1 щіпка
  • яйця – 1 шт
  • рослинна олія – 1 ст.л
  • борошно – 550 гр.

Спосіб приготування:

Головним секретом приготування вареників по цьому рецепту є тепла вода. Вона має бути +-50 градусів цельсія. У теплу воду додаємо яйце, сіль, олію і добре розмішуємо. У готову суміш поступово вводимо тісто і вимішуємо. Тісто має вийти м’яким, еластичним і не липнути до столу.

Як приготувати ідеальне тісто на вареники і пельмені
Як приготувати ідеальне тісто на вареники

У таке тісто можна загорнути найрізноманітнішу начинку: від вишень та сиру, до картоплі і капусти.

Схожі статті

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.