Культурна спадщина: простий рецепт лінивих вареників, які замінять млинці на Масляну – готуються 15 хвилин

Що може бути кращим за українські вареники з вишнями? Лише ліниві вареники з вишнями та сиром! Приготуйте смачну страву замість млинців на Масляну 2023 за лічені хвилини!

Ліниві вареники – універсальна страва, яка не лише подобається дітям, а й добре смакує дорослим. Ця страва легко та швидко готується – саме за це господарі та господарки обожнюють ліниві вареники. Більш того, їхній дивовижний та ніжний смак не може залишити байдужим нікого.

Якщо вам набридло готувати традиційні млинці на свято Масляної, пропонуємо до вашої уваги надзвичайно простий і вдалий рецепт лінивих вареників. Така страва легко готується та добре смакує. Ба більш, аби насолодитись українськими варениками з вишнями та сиром, вам не знадобиться довго стояти, місити тісто, а потім – ліпити страву.

Для приготування смачнющих вареників знадобляться наступні інгредієнти:

  • 400 грамів сиру;
  • 1 яйце;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 300 грамів борошна;
  • 150 грамів вишень.

Спосіб приготування:

У тарілці розімніть виделкою сир. Найкраще для вареників обирати некислий та жирний домашній сир. До нього додайте яйце, цукор та сіль. Поступово додавайте борошно та починайте замішувати тісто. Спершу сирна маса та борошно будуть добре перемішуватись виделкою, потім потрібно почати замішувати тісто руками. Воно має вийти м’яким, але не прилипати до рук.

Почніть готувати тісто
Почніть готувати тісто
Додайте борошно
Додайте борошно

Присипте робочу поверхню борошном, перекладіть на неї тісто та  сформуйте з нього довгу ковбаску. Потім її потрібно розділити на шматочки. У кожному такому шматочку зробіть заглиблення, куди потрібно покласти вишню. Загорніть ягоду в тісто та сформуйте кульку.

Сформуйте ліниві вареники з вишнями
Сформуйте ліниві вареники з вишнями
Майже готові ліниві вареники
Майже готові ліниві вареники

Доведіть воду до кипіння та додайте туди чайну ложку солі. Закиньте до окропу вареники та варіть їх, доки вони не спливуть до гори. Викладіть на тарілку з вершковим маслом.

Готові вареники з сиром та вишнями
Готові вареники з сиром та вишнями

Смачного!

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!