Печена картопля в духовці з часником та в олії: ідеальний і швидкий рецепт від Володимира Ярославського

Картопля – унікальний продукт, який полюбляє кожен українець. З картоплі можна приготувати безліч страв: її можна посмажити, зварити, запекти і додати у салат. Як приготувати картоплю по-новому, розповів суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський.

Рецепт цієї запеченої картоплі дуже простий. Для нього не потрібно мати якісь незвичайні інгрідієнти, все вже є у вас вдома. Результатом цього рецепту, ви будете дуже приємно здивовані. Виходить неймовірно смачна картопля, яка ніжна в середині та хрумка зверху.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 1кг;
  • рослинна олія – 100-150 мл;
  • суміш спецій: сушений часник, паприка, куркума, чорний перець, перець чилі.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту варто обрати невеличку картоплю з тонкою шкіркою. Картоплю ретельно миємо, очищати від шкірки не потрібно. Варимо картоплю 20 хвилин після закипання у підсоленій воді. В цей час підготовлюємо олію та спеції. В окремій мисці змішуємо олію та всі спеції, замість сухого часнику можна додати свіжий. Відварену картоплю повністю звільняємо від води і додаємо у олійно-пряно суміш, добре перемішуємо. Викладаємо картоплю на деко застелене пергаментом і кожну картоплину трохи розчавлюємо дном склянки. Змащуємо картоплю залишками олійно-пряної суміші і ставимо у духовку під режим “Гриль”. Запікаємо до румяності.

Таку картоплю рекомендують подавати з соусами. Ідеально підходить соус тар-тар. Для приготування цього соусу змішайте в однакових пропорціях майонез та сметану, долайте зубчик часнику, дрібно нарізаний кріп та солоний огірок. Виходить дуже смачно.

Також цю запечену картоплю можна подавати з сирним соусом і навіть з мексиканським гуакамоле. Смачного!

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.