Чи потрібно промивати макарони проточною водою: секрети приготування ідеальної вермішелі, час, пропорції

Якщо приготувати макарони правильно, вони не злипнуться, але дуже часто господині повторюють одну й ту ж помилку в процесі приготування вермішелі.

Дотримуйтесь простих правил приготування макаронів і вони ніколи не злипнуться.

Пропорції води і макаронів

На 1000 мл води беріть 100 г макаронів і 10 г солі. Це ідеальне співвідношення, яке підібране з врахуванням того, щоб вермішель вийшла не перевареною і не злипалась. Воду беріть фільтровану або бутильовану, тому що макаронні вироби під час варіння вбирають в себе 30% рідини.

Закидуйте макарони варитись тільки в киплячу воду, інакше вони точно злипнуться. Після додавання їх у каструлю вода відразу перестане кипіти. Перемішайте макаронні вироби та накрийте кришкою каструлю. За хвилину вода знову почне закипати. Після закипання приберіть кришку та варіть страву до готовності, перемішуючи кожні дві хвилини.

Чи потрібно промивати макарони проточною водою
Чи потрібно промивати макарони проточною водою

Як вибрати якісні макарони

Готуйте вермішель тільки з твердих сортів пшениці, її також називають durum або semola. У таких макаронів низький глікемічний індекс, вони приносять користь і не повнять, якщо знати міру.

В якій каструлі варити вермішель

Якщо у вас упаковка 40–500 грамів, вибирайте каструлю від 4 літрів. Чим більше буде місця між окремими макаронинами в процесі варіння, тим менше вони будуть злипатись.

Не ламайте спагетті

В кип’ятку будь-яка довга паста піде під воду вже через 30 секунд, можна допомогти ложкою, але не ламайте макарони.

Як варити спагеті, щоб вони не злипалися
Як варити спагеті, щоб вони не злипалися

Чи потрібно промивати макарони холодною водою

Кулінари стверджують, що зварені макарони не можна промивати холодною водою. Цей процес вимиває з них крохмаль, вони стають несмачними, а при додаванні соусу він просто стікатиме з вермішелі. Але якщо макарони потрібні в салат, їх можна сполоснути під водою, щоб вони зберегли свою еластичність.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.