Ніколи не додавайте це в фарш для котлет: вони не будуть пишними і будуть розвалюватися. Поширена помилка

Існує безліч різних рецептів котлет з фаршу і у кожної господині вони виходять по-різному. Дізнайтесь, що не можна додавати в фарш, щоб не зіпсувати страву.

Часто при приготуванні котлет кулінари використовують хліб, але насправді свіжий хліб в фарші не потрібен. Якщо хлібобулочний виріб занадто м’який, то фарш вийде дуже липкий. Проблема не тільки в тому, що м’ясна основа буде липнути до рук. Також з такого фаршу неможливо приготувати пишні та соковиті котлети.

Насправді всупереч поширеній думці хліб в котлети додають не для економії м’яса. Він потрібен для клейкості фаршу, щоб було легше формувати котлетки і для пухкості, тоді страва буде не суха і пишна. Занадто клейким фарш виходить через дуже свіжий м’який хліб, в результаті котлети вийдуть надто жорсткими і сухими.

В фарш треба додавати черствий білий хліб або батон, заздалегідь замочений у воді або молоці. Після замочування віджимати хліб не потрібно, так в котлетах з’явиться додатковий сік, вони вийдуть м’якими і ніжними.

Більш цікавим смак звичайних котлет стане, якщо додасте в фарш овочі. Наприклад моркву, болгарський перець, капусту. Вони покращать смакові якості страви і додадуть соковитості.

Ніколи не додавайте це в фарш для котлет
Ніколи не додавайте це в фарш для котлет

Як приготувати найсмачніший фарш для котлет

Інгредієнти:

  • 250 г яловичини;
  • 250 г свинини;
  • 1 цибуля;
  • 125 г м’якішу черствого білого хліба;
  • 10 г солі;
  • чорний перець;
  • олія.

Нарізаємо м’ясо на шматочки 2-2,5 см. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо, даємо охолонути. Хліб замочуємо у воді. Прокручуємо через м’ясорубку м’ясо, хліб і цибулю. Солимо і перчимо фарш, перемішуємо, відправляємо в холодильник на 1-2 години.

Ніколи не додавайте це в фарш для котлет
Ніколи не додавайте це в фарш для котлет

Формуємо котлети і обсмажуємо їх на сковороді, обвалявши в борошні чи панірувальних сухарях. Смажимо на середньому вогні до повної готовності.

Схожі статті

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.