Заготовку для фаршированих перців роблю з осені: чищу перчини й мариную – взимку залишається лише наповнити

Солодкий перець можна замаринувати на зиму, зробивши напівфабрикат для фарширування. Взимку лише відкриєте слоїк, а перці вже почищені й готові до наповнення.

Вам знадобиться:

  • 4 кг перцю.

Для маринаду:

  • 3 л води;
  • 3 ст.лож. солі;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 6 ст.лож. оцту;
  • 3 лаврових листи;
  • 12 горошин перцю.
Перці почистьте від насіння

Болгарські перчини вимийте і почистьте. Вирізайте плодоніжку і вичищайте все насіння зсередини. У великій каструлі закип’ятіть воду і пропарте перчини. Занурюйте в окріп перці, скільки влізе, накрийте кришкою.

Перці пропарьте в окропі

Коли вода закипить, витримайте 3-4 хвилини. Якщо перець дуже м’ясистий, то можете й 5 хвилин пропарювати. Витягніть перчини, перекладіть у миску і накрийте кришкою. Нехай ще доходять, допоки ви будете парити іншу партію.

Вимиті й сухі банки пропарте окропом. Покладіть у слоїк ложку, залийте трохи киплячої води й потрусіть банку, щоб пар розповсюдився по всій поверхні скла. Заповніть банки перцями, злегка притискаючи, щоб більше влізло. Прикрийте кришками. Має вийти 4 півторалітрові банки.

Залийте маринадом

Залийте в каструлю 3 л води. Вона нам знадобиться для маринаду. Поставте її на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте сіль, цукор, лавровий лист, чорний перець горошком. Коли все разом закипить, вогонь вимкніть і влийте оцет.

Перевертати банки не потрібно

Заливайте маринад у кожний слоїк і відразу ж закручуйте кришку. Перевертати банки не потрібно. Просто укутайте теплою ковдрою. Коли повністю прохолонуть, виносьте на зберігання у підвал чи в комору.

Взимку відкриєте баночку, нафаршируєте перці й смакуватимете всією родиною. Якщо сім’я велика, є сенс закривати болгарський перець у 2- чи 3-літрові банки.

Популярне

Схожі статті

Святковий салат “Журавушка”: в радянських кафе він був найдорожчим. Нереальна смакота з простих інгредієнтів

Цей салат чудово пам'ятають ті, хто за радянських часів хоч раз відвідував їдальню чи кафе. Салат "Журавушка" коштував найдорожче, тому його могли замовити не всі. Тепер є можливість спробувати.

Червона помада та короткий топ: Катерина Осадча показала фото зі своєї юності та пригадала початок кар’єри

Катерина Осадча поділилась архівним фото з початку своєї кар'єри. Телеведуча показала, який вигляд вона мала у 2005 році, коли стартувала програма "Світське життя".

Всі шукають цей рецепт пиріжків! Беру картоплю, цибулю й замішую універсальне тісто: смачно та дуже просто

Ароматні пиріжки з картоплею – безпрограшна повсякденна страва, яку легко приготувати вдома. Такі пиріжки сподобаються абсолютно всім. Обов'язково спробуйте!