Ягідний пиріг з замороженими ягодами: рецепт від ведучої Валентини Хамайко

Українська телеведуча Валентина Хамайко поділилась рецептом смачного ягідного пирога, який вона часто готує для своєї сім'ї.

Інгредієнти:

Для тіста

  • борошно – 200 г
  • холодне масло – 135 г
  • холодна вода – 60 мл (вода + лимонний сік 2 ч. л і дрібка солі)
  • одне яйце і ст. л молока для змащування пирога

Для начинки

  • заморожені ягоди (наприклад, вишні без кісточки, смородина) – 500 г
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л з гіркою
  • цукор – 200 г
Валентина Хамйко готує ягідний пиріг
Валентина Хамайко готує ягідний пиріг

Спосіб приготування:

  1. Холодне масло перетерти з борошном за допомогою тертки.
  2. У посуді з товстим дном з’єднати ягоди, цукор і поставити на середній вогонь. Можна додати ще третину чайної ложки кориці та одну столову ложку коньяку чи лікеру.
  3. Холодну воду змішати с соком лимону і додати дрібку солі. Загалом повинно бути 60 мл рідини. Далі вилити воду в борошно і замісити тісто. Вимішувати довго не потрібно. Готове тісто прибрати в холодильник.
  4. Кукурудзяний крохмаль змішати з кількома ложками ягід в окремому посуді. Коли решта ягід почне кипіти, поступово ввести крохмаль в начинку. Перемішати й довести до кипіння. Варити на маленькому вогні кілька хвилин. Потім ягідну начинку щільно накрити харчовою плівкою, вона повинна повністю схолонути.
  5. Форму для випічки застелити пергаментом. Третину тіста відрізати, а іншу розкачати й перенести в форму. Викласти начинку. Якщо тісто липне, то підсипати трохи борошна.
  6. Залишки тіста також розкачати, нарізати на смужки й прикрасити верх пирога у формі решітки. Детальний рецепт формування пирога дивіться у відео.
  7. Яйце збити з молоко, а потім змастити ягідний пиріг. Валентина Хамайко рекомендує випікати приблизно 25-30 хвилин при 180℃.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.