facebook

Додаю до огірків аличу й закручую: навіть свекор-діабетик наминає консервацію без жодного грама оцту

Рецепт цих солоних огірків цінний тим, що при приготуванні не додаються ані оцет, ані цукор. Їхню функцію чудово виконують ягоди аличі. Смакувати салатиком можна хоч через 2 дні, хоч через місяць.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг огірків;
  • 600 г аличі;
  • 80 г часнику;
  • 4 листочки хріну;
  • 2 парасольки кропу.

Для розсолу:

  • 4 гвоздички;
  • 8 горошин духмяного перцю;
  • 1 лавровий лист;
  • 4 ч.лож. насіння гірчиці;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 2 л води.
Солоні огірки з аличею на зиму

Щоб законсервувати огірочки без оцту, беріть невеликі овочі. Замочіть їх на 1 годину у воді. Потім промийте під краном. Зріжте кінчики з обох боків. З указаної кількості має вийти одна 3-літрова банка й ще літрова або 4 літрових.

Солоні огірки з аличею на зиму

На дно кожного слоїка викладіть кріп, хрін, часник, обчищений та порізаний на пластини. Далі переважну більшість аличі. Потім підуть огірки, а зверху решта фруктів. Закип’ятіть воду й залийте крутим окропом банки. Накрийте кришками й дайте постояти 10 хвилин.

Окремо закип’ятіть іншу воду. Додайте в неї гвоздику, лавровий лист, духмяний перець, гірчицю та сіль. Воду з банок з огірками злийте за допомогою кришки з отворами. Натомість залийте отриманий розсіл. Накрийте капроновими кришками.

Солоні огірки з аличею на зиму

Відставте на 2-4 дні. Після цього можна ласувати малосольними огірочками та аличею. За бажанням, можете закрутити баночки й залишити на зиму. Робити це треба відразу, як заллєте киплячий розсіл. А банки попередньо простерилізуйте.

Солоні огірки з аличею на зиму

Після цього слоїки переверніть кришками донизу. Ретельно вкутайте товстою ковдрою. Нехай залишаються у такому вигляді до повного остигання. Після цього відправляйте на зберігання у підвал.

Робіть якомога більше такої заготівлі. Їсти огірки з аличею можна починати вже восени, не очікуючи зими. Вони просоляться дуже швидко. Тож смакуйте з задоволенням без будь-яких обмежень.

Популярне

Схожі статті

Побачення о 5 ранку й загальний осуд: кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна пройшло чимало випробувань

Їхній заборонений роман розвивався на очах у всієї країни. Учасники талант-шоу Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко не могли приховати почуттів. Але наштовхнулися на осуд, адже чоловік був одружений.

Знаменитості перемістилися в інший світ: як виглядають могили Білоножка, Матвієнко та Чапкіса

Вони мали численну армію шанувальників за життя. Та й тепер, коли нещадна жінка з косою забрала їх в інший світ, про них пам'ятають і відвідують місце останнього прихистку.

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?