Хек з картопляним з паприкою і брокколі – дивовижний смак!

Нехай тонкий смак і м'ясна текстура хека порадують вас, додайте трохи олії паприки. Ідеально підходить для легкої та романтичної трапези.

Інгредієнти

200 г очищеного і нарізаного шматочками картоплі
2 лаврові листки
60 мл оливкової олії плюс 1 ст.
1 гілочка петрушки
1 дрібно нарізана червона цибулина
150 мл білого вина плюс 1 ст.
2 стейки хека, близько 160 г кожен
160 г пурпурової пророслої броколі
½ лимона, сік
1 столова ложка копченої паприки

Апетитний хек

Методика

Крок 1
Нагрійте духовку до 190C / 170C вентилятор / газ 5. Варіть картоплю в каструлі з підсоленою водою з лавровим листом близько 12 хвилин або до готовності. Злийте воду, залишивши воду для приготування.

Крок 2
Нагрійте 1 столову ложку оливкової олії з лавровим листом на сковороді з антипригарним покриттям. Додайте червоний лук, приправте сіллю і перцем і обережно обсмажте. Через 5 хвилин додайте столову ложку білого вина і варіть ще 10-15 хвилин, поки не стане м’яким, ароматним і не почне карамелізуватися.

Крок 3
Приправте стейки хека і натріть невеликою кількістю оливкової олії. Помістіть їх у форму для запікання і влийте вино і 100 мл картопляної води, разом зі столовою ложкою оливкової олії та гілочкою петрушки. Готуйте в духовці 10 хвилин або поки стейки не стануть непрозорими та не почнуть відшаровуватися.

Крок 4
Варити броколі в підсоленій воді 3-6 хвилин (в залежності від товщини) до готовності. Приправити лимонним соком і чорним перцем. Вилийте масло, що залишилося в лушпиння сковороду та обережно нагрійте – ви хочете, щоб воно було теплим, але не палючим і не шиплячим. Додайте копчену паприку і вимкніть вогонь.

Крок 5
Коли риба буде готова, перемішайте картопля з цибулею і теплим маслом і розділіть по тарілках. Вийняти рибу з води шматочком риби та викласти на тарілки з броколі. Полити маслом паприки та подавати.

Схожі статті

Рецепт передала наша бабуся. Діти з’їдають по 2 штуки кожен за лічені хвилини: пишні булочки “Сметанники”

Булочки "Сметанники" знайомі багатьом із нас із дитинства. Їх нам готували бабусі, також продавали в шкільному буфеті. Сьогодні ми підготували саме цей рецепт, який подарує вам приємну ностальгію.

І чому я не готувала так раніше? Жменька фаршу і пара картоплин: ситна й смачна вечеря за 30 хвилин максимум

Картопля по-турецьки з фаршем на пательні - проста та смачна страва. Прекрасний варіант, щоб нагодувати домашніх ситним обідом, оскільки таке поєднання продуктів додає ситості та пікантності.

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.