Пиріг з яєчним заварним кремом: простий і недорогий класичний десерт

Це оновлений класичний десерт, додавши кілька додаткових штрихів, в тому числі новий спосіб приготування випічки з коричневим маслом.

Інгредієнти

Для кондитерських виробів

125 г холодного вершкового масла, нарізаного кубиками
200 г борошна, плюс додатково для присипки
50 г цукрової пудри
1 яєчний жовток

Для начинки

600 мл вершків
¼ ч.л. екстракту ванілі
8 яєчних жовтків
100 г цукрової пудри
терка мускатного горіха (не менше половини мускатного горіха)

Класичний десерт

Метод

Крок 1
Спочатку приготуйте тісто. Розтопити масло в каструлі до утворення піни, поки воно не стане горіхово-коричневим. Злийте жир в миску, залишивши на сковороді осад, який потрібно викинути. Дайте жиру охолонути, потім охолодіть, поки він знову не затвердіє. Змішайте борошно, цукрову пудру і дрібку солі в середній мисці. Коли жир затвердіє, розріжте його на шматки та втирайте в борошняну суміш до розсипання. Вмішайте яєчний жовток і 1 ч.л. холодної води та замісіть тісто. Розплющити в диск, потім накрити кришкою та охолодити не менше 30 хвилин. Може бути зроблено до двох днів вперед. (Тістечко також можна приготувати на звичайному вершковому маслі.)

Крок 2
Розкачайте охолоджене тісто на злегка посипану борошном поверхні до товщини приблизно 5 мм, потім перекладіть у форму для торта на 20 см. Придавите тісто до основи та вгору, використовуючи невеликий шматочок надлишку посипаного борошном тесту. Залиште трохи нависати над ободом. Охолодіть не менше 30 хвилин або заморозьте на 10 хвилин. Залиште зайве тісто.

Крок 3
Нагрійте духовку до 180C / 160C вентилятор / газ 4. Вистелити форму для випічки пергаментом для випічки і заповніть квасолею або сирим рисом. Викласти на деко і випікати 15 хв. Видаліть пергамент і квасоля і запікайте ще 15-20 хвилин до бісквіта.

Крок 4
Тим часом зробіть начинку. Перелийте вершки та ваніль в каструлю і доведіть до кипіння. Перемішайте (не збивайте) яєчні жовтки та цукор в жароміцній мисці. Повільно збризніть суміш яєчного жовтка гарячими вершками, безперервно помішуючи (Не збиваючи), поки все не змішається. Просійте заварний крем через дрібне сито в глечик, потім злийте всю піну.

Крок 5
Вийміть коробку для пирога з духовки та зменште температуру до 140C / 120C вентилятор / газ 1. Обріжте надлишки тесту і закладіть тріщини залишилися сирим тестом. Поставивши форму для торта на деко, засуньте її наполовину назад в духовку, потім обережно вилийте начинку до верху форми. Дрібно натерти як мінімум половину мускатного горіха. Обережно засуньте деко в духовку і випікайте 40 хвилин або поки він не застигне, злегка похитуючись. Дати повністю охолонути у формі, потім вийняти з корпусу і нарізати скибочками.

Схожі статті

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.

Чоловік інший маринад для м’яса не сприймає, готує лише так. Виходить супер ніжним: не залишається шматочка

Таке м'ясце завжди стане окрасою столу хоч у будні, хоч у свята. Головне – правильно замаринувати, а потім запекти. Ковбасу тепер можна взагалі не купувати, а робити натуральні бутерброди.