Склянка манки та 2 склянки кефіру: смачний десерт з нічого. Рецепт пирога на кефірі до чаю

Немає нічого кращого за свіжу домашню випічку до чаю. Спробуйте приготувати простий і швидкий десерт із нічого – смачний пиріг на кефірі за 30 хвилин.

Рецепт пирога “Зебра” – один із найпростіших рецептів домашньої випічки. Смак його невигадливий, проте байдужим не залишить нікого. Що важливо – такий пиріг на кефірі щоразу вражає своїм ароматом та гарним виглядом.

Перелік продуктів

Підготуйте такі інгредієнти:

  • склянка манки;
  • склянка цукру;
  • 2 склянки кефіру;
  • склянка борошна із гіркою;
  • 0,5 склянки соняшникової олії рафінованої;
  • пара столових ложок какао;
  • чайна ложка розпушувача.

Рецепт пирога “Зебра”

У глибокій чаші змішайте манку, цукор та кефір. Після ретельного перемішування чекаємо, поки манка набухне, на це потрібно близько 20 хвилин. Після цього влийте до кефірної маси масло, просійте туди ж борошно разом з розпушувачем, перемішайте вінчиком.

Рецепт пирога на кефірі до чаю
Рецепт пирога на кефірі до чаю

Розділіть тісто навпіл, одну половину залиште білою, а в другу додайте какао. Якщо воно стане дуже густим, можна відрегулювати консистенцію кефіром.

Пиріг Зебра на кефірі
Пиріг Зебра на кефірі

Підготуйте круглу форму для випікання, змастіть вершковим маслом або скористайтеся пергаментом для випікання. Всередину вливайте по черзі біле та шоколадне тісто кругами, після чого зубочисткою надайте потрібний візерунок.

Як приготувати вологий пиріг на кефірі?
Як приготувати вологий пиріг на кефірі

Випікатиметься такий пиріг у духовці при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин у середньому, все залежить від вашої техніки. Щоб точно нічого не проґавити, через півгодини перевірте випічку шпажкою, проткнувши тісто. Якщо вона суха і без шматочків тіста, то все готово.

Як приготувати пиріг на кефірі?
Як приготувати пиріг на кефірі

Подавайте десерт до чаю трохи остиглим. За бажання вдосконалити смак цього вологого пирога на кефірі можна сметанним кремом.

Рецепт пирога на кефірі до чаю
Рецепт пирога на кефірі до чаю

Смачного!

Схожі статті

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.

Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Хоч кожен день готуй: поживна, соковита і смачна шаурма з особливим соусом. Рецепт, який став фаворитом

Домашня шаурма готується просто, а виходить дуже ситною та поживною, тому сьогодні ми підготували для вас саме такий рецепт. Обов'язкового спробуйте!