Простий рецепт баклажанів з цибулею: мінімум інгредієнтів, смачно та корисно – так ви ще не готували

Баклажани люблять у східній кухні, вони багаті на дорогоцінний білок та інші корисні складові. Доступний рецепт приготування "синеньких" не залишить байдужих, не забудьте поділитися з мамою чи подругами.

Починається сезон баклажанів, хочеться приготувати щось смачне і водночас не надто морочитися, витративши на приготування масу дорогоцінного часу. Баклажан багатий безліччю корисних речовин, а його ні з чим не порівнянний смак мало кого залишає байдужим. Страва з “синеньких”, приготовлена за таким рецептом, залишається смачною навіть після холодильника. Багато гурманів, які скуштували такі баклажани, запевняють, що їх смак чимось нагадує гриби.

Для приготування страви з баклажанів знадобляться прості продукти:

  • баклажани – 1 кг;
  • 2 великі цибулини;
  • яйця свіжі – 2-3 штуки;
  • сіль, приправи до смаку;
  • часник – 1 зубчик;
  • вершкове масло або вершки 20 г;
  • олія рослинна для смаження – 50 мл.

Щоб приготувати баклажани за цим простим рецептом, необхідно виконати кілька кроків

Крок 1. Помиті баклажани очистити від шкірки зручним способом, нарізати великими кубиками. Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Скласти в миску баклажани, цибулю, посолити, додати улюблені спеції. Убити яйця, все перемішати. Залишити овочі постояти 15-20 хвилин.
Крок 2. Тепер “синенькі” пустили сік, його треба злити. Нагріти сковороду, додати олію. Висипати овочі, смажити на середньому вогні до готовності, помішуючи. Перше перемішування баклажан потрібно робити тільки після того, як нижній шар трохи підрум’яниться. Так смажимо приблизно 10 хвилин, потрібно дивитися по готовності. В кінці додати вершкове масло та часник, тепер можна вимкнути плиту. Накрити кришкою.

Простий рецепт з баклажанів з цибулею
Простий рецепт з баклажанів з цибулею

Страва готова, її можна їсти і гарячою, і охололою. Якщо буде бажання, можна додати під час приготування грибну приправу або сушені натерті гриби для аромату. Також можна прикрасити зеленню. Таку страву можна подавати як гарячий салат чи гарнір до м’яса. Завдяки яйцям кубики баклажанів не розвалюються, а залишаються цілісними і, в той же час, ніжними на смак завдяки цибулі та вершковому маслу.

Схожі статті

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.