Простий рецепт пирога на раз-два: 15 хвилин і ласощі на столі

Цей рецепт гарний своєю універсальністю. Його використовують і при випіканні торта, тоді нам знадобиться кілька коржів. У тісто можна додавати какао, цукати, родзинки, яблука та ягоди, все, що подобається або є в засіках.

Для приготування універсального пирога нам знадобляться такі інгредієнти:

  • згущене молоко – 300 г;
  • яйця – 2-3 шт;
  • вершкове масло (якщо немає – підійде соняшникова олія) – 50 г;
  • розпушувач – 9 г (якщо немає – підійде 1 ч.л. соди, гашеної оцтом);
  • борошно 200 г;
  • ванілін – 2 г.

Щоб приготувати цей простий пиріг, в першу чергу потрібно ввімкнути духовку на 180 градусів для розігріву. У підготовлену миску вбити яйця, додати згущене молоко, ретельно перемішати. У масу додати розм’якшене масло (або влити соняшникову олію), додати розпушувач або гашену соду і ванілін. Знову перемішати. Поступово, невеликими порціями додавати борошно, тісто має бути не дуже густим, як рідка сметана. Залежно від якості борошна та інших продуктів, що використовуються, може знадобитися більше або менше борошна, тут потрібно дивитися по консистенції. Якщо збираєтеся додати в тісто какао, його потрібно додати в частину сухого борошна, а потім разом підмішувати.

Ну от тісто готове, духовка нагрілася. Виливаємо майбутній пиріг у форму, змащену олією або застелену пергаментом. Якщо є яблука, можна викласти їх зверху на тісто, попередньо помивши і порізавши. Також можна використовувати ягоди. Якщо вони заморожені, їх спершу потрібно розморозити, тому що пиріг готується дуже швидко.

Вкусный пирог со сгущенкой: все смешал и в духовку
Смачний пиріг зі згущеним молоком: все змішав і в духовку

Ставимо форму із тістом у духовку на 180 градусів на 10 хвилин. Цей час умовний, кожна духовка відрізняється своєю потужністю. Якщо сірник або дерев’яна шпажка легко виймається з пирога, то він готовий. Викладаємо пиріг на тарілку, можна прикрасити його глазур’ю, горіхами, полити топінгом або змастити варенням. Якщо ви вирішили робити торт, тоді коржі просто промазуємо будь-яким кремом, даємо настоятися. Всередину пирога можна класти родзинки, волоські горіхи, цукати. Пиріг готовий! Його смачно їсти ще теплим, запиваючи чорним чаєм. Смачного!

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й поживним і корисним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!