Пишний пиріг зі сливами: рецепт сливового пирога з мінімумом цукру, свіжою начинкою та повітряним тістом

Приготуйте до чаю дуже смачний та пишний пиріг зі сливами. Рецепт простий, без зайвих заморочок, а смак неймовірний – тісто тане в роті, соковита начинка і з мінімумом цукру.

Зазвичай у фруктових пирогах начинку поєднують із корицею саме яблучну. Але спробуйте і до сливового пирога додати корицю. Смак підкорить усіх ваших домочадців.

Список інгредієнтів

Щоб приготувати пиріг зі сливами, підготуйте такий перелік продуктів:

  • вершкове масло – 110 г;
  • цукор – півсклянки або 100 г;
  • пакетик ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • яйця – 2 штуки;
  • борошно – 120 г;
  • чайна ложка розпушувача;
  • 10 стиглих, але щільних слив;
  • кориця.

Покроковий рецепт сливового пирога з корицею

Насамперед подбайте про те, щоб вершкове масло було не холодним, а кімнатної температури та м’яким. Збийте його із сіллю, двома видами цукру до пишної консистенції та білого кольору. Вбивайте по одному яйця і щоразу гарненько збивайте масу міксером.

Пишний пиріг зі сливами та корицею
Пишний пиріг зі сливами та корицею

Борошно з розпушувачем просійте в масляно-яєчну масу, перемішайте до позбавлення грудочок, використовуючи низьку швидкість міксера. Промиті сливи обсушіть, розріжте на половинки, приберіть кісточки.

Рецепт сливового пирога з корицею
Рецепт сливового пирога з корицею

Форму для запікання змастіть вершковим маслом, припиліть борошном. Рівним шаром викладіть тісто, зверху рівномірно розподіліть зливи зрізом догори. Зверху посипте пиріг чайною ложкою кориці, змішаною з двома чайними ложками цукру.

Як приготувати сливовий пиріг у духовці.
Як приготувати сливовий пиріг у духовці

Відправте пиріг зі зливами в духовку, попередньо розігріту до температури 180 градусів. Випікатися десерт має близько 45 хвилин, в залежності від вашої техніки. Перевіряйте готовність шпажкою.

Як приготувати пиріг зі сливами в духовці.
Як приготувати пиріг зі сливами в духовці

Готовій випічці дайте трохи охолонути, тільки потім діставайте з форми і ріжте на порційні шматочки. Для краси можна посипати цукровою пудрою.

Рецепт пишного пирога зі сливами та корицею
Рецепт пишного пирога зі сливами та корицею

Ось такий вологий та пишний сливовий пиріг виходить. Кориця в цьому рецепті надає особливої нотки, обов’язково спробуйте.

Смачного!

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.