Пиріжки з куркою: апетитні, рум’яні і дуже смачні!

Приготуйте ці смачні курячі пиріжки та дайте їм охолонути, перш ніж збиратися на пікнік. Ви також можете посипати їх насінням, такими як мак або кунжут.

Інгредієнти

450 г борошна з білого хліба
100 г замороженого масла
100 г замороженого сала
1 збите яйце

Для начинки

40 г несолоного вершкового масла, розм’якшеного
1 великий або 2 маленьких цибулини, нарізані тонкими скибочками
6 курячих стегон без кісток і шкіри, нарізаних на шматочки по 2 см
4 столові ложки пасти каррі
1½ столової ложки м’якого порошку каррі
2½ столові ложки борошна, плюс додатково для присипки
300 мл гарячого курячого бульйону
150 мл подвійних вершків

Пиріжки на пікнік

Метод

Крок 1
Для тіста насипте борошно в велику миску і додайте ½ чайної ложки солі. Натерти на холодному маслі та салі. Акуратно складіть руками. Швидко змішайте з 250 мл крижаної води за допомогою ножа для столових наборів. Викладіть тісто на поверхню і місіть 1 хв до однорідного стану. Оберніть і охолодіть не менше 1 години.

Крок 2
Щоб зробити начинку, нагрійте масло в вогнетривкій запіканці або великій сковороді на середньому або повільному вогні та обсмажити цибулю протягом 10-12 хвилин, поки він не стане м’яким і не почне карамелізуватися. Додайте курку і готуйте ще 5 хвилин. Додайте пасту корми, порошок каррі та борошно, збільште вогонь до середнього і смажте ще 2 хвилини. Поступово перемішайте бульйон декількома порціями, потім тушкуйте 3 хвилини, поки суміш не загусне. Додайте вершки та чатні з манго. Дати повністю охолонути. Коли суміш повністю охолоне, накрийте її та охолодіть не менше 3 годин або всю ніч.

Крок 3
Вистелити два дека пергаментом для випічки. Якщо хочете, розділіть охолоджене тісто на шість частин, зважуючи їх для точності. Сформуйте кожен шматочок в кулю, потім розкачайте кожен на злегка посипану борошном поверхні в круг діаметром 20 см. Працюючи з одним кружком тесту, покладіть шосту частину начинки в середину гуртка. Змочіть край приблизно на половину кола, потім складіть до сухого краю та обіжміть пальцями або виделкою, щоб запечатати. Повторіть те ж саме з начинкою, яка залишилася і кружками з тіста, по ходу викладаючи їх на листи. Холод протягом 1 години.

Крок 4
Нагрійте духовку до 180C / 160C вентилятор / газ 4. Змастіть пиріжки збитим яйцем і запікайте протягом 50 хвилин – 1 години або до золотистого кольору. Дайте охолонути на 10 хвилин, потім їжте гарячим або повністю остудіть, щоб зібратися на пікнік. Зберігається охолодженим в герметичному контейнері до двох днів.

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.