Пишний пиріг на кефірі із простих продуктів: навіть без начинки дуже смачно. Для швидких господарок за 10 хвилин

Якщо гості нагрянули раптово і потрібно швидко організувати десерт до чаю, приготуйте пишний пиріг на кефірі. Смачно і без начинки – тільки спробуйте.

Рецепт пирога на кефірі без яєць простий і швидкий, не вимагає особливих кулінарних навичок, тому впорається будь-хто. На смак така випічка нагадує бісквітне тісто, завжди виходить м’якою і пропікається ідеально.

Список інгредієнтів

Щоб приготувати пишний пиріг на кефірі, підготуйте такі продукти:

  • 250 мл кефіру;
  • 200 г манної крупи;
  • 200 г цукру;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 140 грам борошна;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 20 грам вершкового масла;
  • чайна ложка розпушувача.

Рецепт пирога на кефірі без яєць

Змішаємо частину сухих інгредієнтів – борошно та розпушувач. Окремо в глибокій ємності з’єднаємо кефір з манкою, двома видами цукру та олією, перемішаємо все ложкою.

Додаємо в масу кефіру просіяне борошно з розпушувачем, робимо це поступово, порціями. Перемішуємо до однорідного стану без грудочок. Тісто на пиріг має вийти досить рідким, як на бісквіт.

Тісто на кефірі для пирога без начинки
Тісто на кефірі для пирога без начинки

Форму для випікання або лист змащуємо шматочком вершкового масла, присипаємо борошном, рівномірно розподіляємо тісто і відправляємо випікатися в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.

Час випікання – 35-40 хвилин залежно від духовки. Готовність пирога легко визначається за допомогою зубочистки – проткніть нею корж, якщо слідів тіста на ній не залишилося і вона суха, то все готове.

Пишний пиріг на кефірі із простих продуктів
Пишний пиріг на кефірі із простих продуктів

Виймаємо десерт із духовки та даємо йому охолонути, перш ніж розрізати на порційні шматочки. Смак цього пирога на кефірі без яєць сподобається кожному – доведеться випікати подвійну порцію відразу.

Рецепт простого пирога на кефірі без яєць
Рецепт простого пирога на кефірі без яєць

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Не поступається Мер’єм Узерлі: як виглядає старша сестра-співачка Хюррем Султан з “Величного століття”

Відома турецька актриса Мер'єм Узерлі стала популярною на весь світ. Про неї знають усі, на відміну від старшої сестри. Втім, родичка зіркової актриси така ж сама талановита.

Від колишньої краси не залишилося і сліду: як зараз виглядає співачка Тетяна Овсієнко, яка була зіркою 90-х

Тетяна Овсієнко була зіркою 90-х років, але останнім часом вона дуже рідко виходить у світ. А коли це стається, публіка не впізнає колишню солістку гурту "Міраж".

Лінивий курник із м’ясом, грибами та сиром: з таким пирогом і гаряче не треба! Оригінальна закуска на свято

Рецепт ароматного та ситного пирога, який нікого не залишить байдужим. Ця закуска стане чудовим варіантом як для святкового, так і для повсякденного столу.