Як насправді виглядав син-спадкоємець Роксолани Селім (Фото)

Син Роксолани Селім зовні дуже відрізнявся від свого прототипу в серіалі. Це можна помітити, подивившись на портрети, які збереглися з часів його правління.

Після того, як помер султан Сулейман, престол правителя Османської імперії зайняв його середній син Селім II. Він – третя дитина Роксолани і Сулеймана. Останнього, до речі, вважали одним з найуспішніших султанів, адже не дарма його називали “Прекрасним”.

Портрет Селіма ІІ

Його спадкоємець таких поваги і захоплення у народу не викликав. Навпаки – йому дали прізвисько “П’яниця”. Адже він прославився тим, що часто влаштовував гуляння, під час яких любив добре випити. Хоча в дитинстві він відрізнявся спокоєм і холодним розважливим розумом.

До речі, Селіма також часто називали «Блондин». Що стало причиною появи такого прізвиська, невідомо. Адже з портрета можна побачити, що у султана – темний колір волосся.

Енгін Озтюрк в ролі Шехзаде Селіма

У турецькому серіалі “Величне століття” в образ одного з шехзаде прекрасно вжився актор Енгін Озтюрк. Проте з зображення можна побачити, що він набагато худіший за свого реального героя.

Селім ІІ

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.