Як виглядає унікальний еко-будинок Руслани Лижичко: сонячні батареї, вітрова станція і клумби з рунами

Всім цікаво знати, де і як живуть зірки вітчизняного шоу-бізнесу, деякі знаменитості часто показують свої житла, пускають журналістів, інші живуть закрито.

У 2018 році єдиний раз журналісти українських медіа потрапили в будинок Руслани Лижичко, переможниці Євробачення 2004 роки від України.

Руслана Лижичко та її чоловік Олександр Ксенофонтов
Руслана Лижичко та її чоловік Олександр Ксенофонтов

Виявилося, що будинок співачки, розташований в селі Лісники в 15 км від Києва, не тільки красиво і багато оформлений, але і відповідає всім модним стандартам турботи про природу. Екологічно здорові матеріали і відновлювані ресурси були запроектовані ще в процесі будівництва, адже європейський досвід навчив Руслану пам’ятати про навколишнє середовище.

Вид будинку з вулиці
Вид будинку з вулиці

Головні особливості будинку зірки – використання не газових або деревних джерел енергії, а сучасних технологій, заснованих на силі вітру і сонця. Так дах особняка, в якому живе знаменитість, покрита декількома сонячними панелями, які забезпечували будівлю необхідними ресурсами.

Сонячні батареї на даху
Сонячні батареї на даху

На галявинці красується вітровий генератор з електростанцією, а в саду росте безліч квітів і зелені, які очищають повітря, наповнюють його киснем.

Вітрова електростанція у дворі, збоку - дах підземного басейну
Вітрова електростанція у дворі, збоку – дах підземного басейну
Загальний вигляд двору
Загальний вигляд двору
На клумбах викладені руни з живих кущиків самшиту
На клумбах викладені руни з живих кущиків самшиту

Усередині заміський будинок теж витриманий в модерному стилі – кімнати світлі і просторі, великі вікна створюють відчуття свободи. Інтер’єр витриманий в білих відтінках, а деякі локації навіть підтримують управління по типу «розумний дім», тобто можуть регулюватися через пульт за допомогою штучного інтелекту.

Відкрите простанство з кухнею, вітальні, їдальні
Відкритий простір з кухнею, вітальні, їдальні
Робочий кабінет господині
Робочий кабінет господині

Кар’єра в сфері музики штовхнула на будівництво особистої невеликої студії поруч з житловим будинком, повністю звукоізольованій, щоб не заважати під час звукозапису сусідам.

Музична студія повністю звукоізольовані
Музична студія повністю звукоізольовані

Ще у дворі можна знайти естетично оформлений зимовий сад і критий цілорічний басейн. Сама виконавиця також підтримує здоровий спосіб життя – вона не має шкідливих звичок, займається спортом і закликає інших приєднуватися до гармонії зі світом.

Задній двір ділянки
Задній двір ділянки

Агенти з нерухомості оцінюють цей будинок на вулиці Сонячній в 500 тисяч доларів. У 2017 році в будинок вдарила блискавка і господарі довелося оновлювати конструкції, пересаджувати сад.

Популярне

Схожі статті

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.