Штраф власнику магазину на 100 тис. Грн., За прослуховування пісень Ірини Федишин: порушено авторське право

Ірина Федишин не зверталася до суду з позовом на власника і не судилася з ним. Про це співачка дізналася із засобів масової інформації, як і звичайні громадяни України.

Іноді виникають складні ситуації з представниками шоу-бізнесу. Їх пісні та музика багатьом подобається, особливо якщо вона талановита. Часто люди слухають музику і пісні відомих виконавців будинку, на вулиці або на природі під час відпочинку. Також пісні у виконанні провідних і талановитих зірок можна почути в комерційних закладах: барах, ресторанах та й просто магазинах.

Ірина Федишин опинилася в неприємній і навіть скандальну ситуацію з приводу прослуховування її пісень.
Річ у тому, що власник магазину використав пісні Ірини Федишин у своєму закладі.

Як пояснює цю ситуацію сама Ірина Федишин.
Її авторські права належать фірмі Best music. Тому Ірина Федишин не зверталася до суду з позовом на власника і не судилася з ним. Про це співачка дізналася із засобів масової інформації, як і звичайні громадяни України.

Як вона сказала ця ситуація тягнеться ще з березня 2021 року. У власника магазину не було ліцензії на використання будь-яких творів. Ірина Федишин звертає увагу на те, що по Україні таких справ безліч.

У нашій країні діє закон про “Захисту авторського права”. І цей закон, каже Ірина Федишин був порушений власником магазину. Закон треба виконувати, – констатує співачка.

Також Ірина Федишин з жалем сказала, що їй теж як і всім жителям України шкода власника, бо сума для нього чималенька. Співачка поцікавилася у компанії Best music, чи так це? Фірма пояснила Ірині Федишин, що ця людина порушила закон і його спершу попередили та запропонували укласти договір на отримання ліцензії. Однак власник відмовився і продовжував далі порушувати Закон. Справа дійшла до суду і суд виніс рішення про штраф.

Ірина Федишин радить: “Щоб не потрапити в таку ситуацію інформація для тих, хто цього не знає. Всі магазини, ресторани, готелі та інші комерційні установи за Законом України повинні мати ліцензію на трансляцію БУДЬ музики у себе в закладі. Хто б там не співав, або україномовний або іноземний виконавець – це не змінює суті справи!”.

Жителі України повинні знати, що в приватних цілях пісні та музику може слухати будь-хто, але якщо це комерційний заклад, то потрібно платити роялті (відсоток за авторське право).

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!