Відомі радянські актори, які відбували реальні терміни за злочини: Жженов, Мішулин, Гоміашвілі і інші

Не завжди популярність і багатство можуть захистити від судового вироку - можливо, ще одне підтвердження цієї мудрості ми побачимо скоро в справі Михайла Єфремова. Хоч би яким ні остаточних вердикт, серед артистів Радянського Союзу було багато з тих, хто потрапив до в'язниці з тих чи інших причин.

Кого-то з них завели за ґрати безпідставні підозри влади, кого-то – справжнє вбивство … Хто вони – засуджені, незважаючи на талант?

Георгій Жженов і Зоя Федорова

Серед підозрюваних в шпигунстві були відразу двоє відомих артистів СРСР: Георгій Жженов і Зоя Федорова. Акторська кар’єра Жженова почалася з таких відомих стрічок, як «Чапаєв» і «Путівка в життя», а потім відновилася тільки через 10 років. Виявляється, в цей час артист сидів у в’язниці.

Георгій Жженов
Георгій Жженов

Справа в тому, що заради зйомок у фільмі «Комсомольськ» Георгій Жженов не раз бував в секретних містах СРСР – і все йшло добре, поки одного разу в поїзді він не познайомився з членом американського посольства. Нічим не примітні бесіди закінчилися для Жженова в НКВД і п’яти років позбавлення волі. Пізніше, в 1949, історія повторилася, поки в 1955 актор не був реабілітований за обома статтями. Він продовжив зніматися в кіно і навіть став відомий роллю розвідника.

Георгій Жженов
Георгій Жженов

Зоя Федорова знімалася не тільки в популярних фільмах, серед яких «Музична історія» і «Подруги», а й навіть отримала дві Сталінські премії.

Зоя Федорова
Зоя Федорова

Репутацію приблизною артистці перекреслив роман з ще одним членом американського посольства. У пари навіть народилася донька Вікторія, але на жаль, батько так і не зміг побачити дівчинку, так як був висланий з країни. Незабаром після народження дочки Федорову засудили до 25 років в’язниці, але теж була реабілітована в 1955 році.

Валентина Малявіна

Миловидна і талановита Валентина Малявіна сиділа за вбивство – але, можливо, не була винна в ньому.

Валентина Малявина
Валентина Малявіна

Малявіна жила разом з ще одним актором, Станіславом Жданько, який володів незвичайним і запальним характером. Навесні 1987 він помер від поранення кухонним ножем в груди, і всі підозри впали на співмешканку, хоча та наполягала, що непричетна. Мовляв, в пориві істерики стався нещасний випадок. Актриса відсиділа 9 років, у в’язниці втратила зір і більше не змогла зніматися в кіно.

Спартак Мішулін

Спартак Мішулін, відомий нам по «Білому сонці пустелі», сидів за крадіжку. Він випадково потрапив в артилерійську школу замість артистичної, а й у військовому училищі зміг знайти місце для себе – самодіяльність.

Спартак Мішулін
Спартак Мішулін

Правда, видно Мішулин тоді недооцінив серйозність навчального закладу, і за крадіжку лампочок і книг отримав кілька років таборів. Через ці років простою популярності акторові вдалося домогтися лише в сорокам.

Арчіл Гоміашвілі

Харизматичний Остап Бендер здійснював найнеймовірніші авантюри і залишався безкарним – а ось актор Арчіл Гоміашвілі на крадіжці все-таки попався. Правда, в юності, ще до відомої ролі.

Арчіл Гоміашвілі
Арчіл Гоміашвілі

Пізніше артист щиро погоджувався з фразою свого героя, що потрібно шанувати Кримінальний кодекс, а про юність відмахувався – мовляв, багато біди в ній було, та минуло. Так що дізнатися точно про пригоди молодих років навряд чи вийде.

Едуард Ізотов

Едуард Ізотов, якого полюбила радянська публіка після казки «Морозко», не робив нічого незаконного за сучасними мірками – але відсидів з дружиною три роки.

Едуард Ізотов
Едуард Ізотов

Справа в тому, що актор мав необережність перевести валюту в обхід держави, через що йому приписали статтю про махінації. Після звільнення в кіно Ізотов вже мало знімався, а незабаром з-за проблем зі здоров’ям пішов і з театру.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.