Як український фізик та вчений-біолог Ігор Кондратюк потрапив до книги рекордів

Біографія Ігоря Васильовича Кондратюка цікава своїми несподіваними поворотами.

Хлопчик народився у селі Херсонської області у 1962 році. З відзнакою закінчив школу, у роки навчання підробляв на збиранні врожаю. Любив точні науки, співав у хорі, захоплювався музикою.

Здобув спеціальність фізика в київському університеті та пішов працювати до наукового інституту. Молодий фізик займався науковими дослідженнями у галузі молекулярної біології в інституті генетики. Він співавтор та автор 105-ти друкованих наукових праць, а 1996 року захистив кандидатську дисертацію та став кандидатом біологічних наук.

Наукову роботу молодий вчений із 1985 року поєднував за участю у телевізійному клубі знавців «Що? Де? Коли?». Програма була дуже популярна в ті роки та основних гравців клубу знала вся країна. У 2008 році команда, в якій грав Ігор, здобула головний приз клубу – «Золоту сову».

З 1991 року, паралельно із роботою над дисертацією, Ігор почав працювати телеведучим як на українському, так і на російському телебаченні.

1999 року на українському телебаченні з’явилася рейтингова передача «Караоке на Майдані». Ігор Кондратюк – беззмінний ведучий «Караоке на Майдані» усі 20 років існування проекту до 2019 року. У 2006 році вів «Караоке», російський аналог українського варіанту. Авторами «Караоке на…» були Ігор Кондратюк та Андрій Козлов, який грав із Ігорем в одній команді у клубі знавців та його кум. Програма потрапила до книги рекордів Гіннеса як програма, яка транслювалася на українському телебаченні найтриваліший час.

Логічним продовженням “Караоке на майдані” стала програма “Шанс”, героями якої ставали переможці “Караоке на майдані”. Обидві програми були продуктом компанії студії «В.І.К.», засновником та основним власником якої є Ігор Кондратюк.

На початку 2000-х років Ігор – співавтор, провідний та продюсер численних інтелектуальних шоу та музичних програм на телебаченні. Він вісім разів став володарем української премії “Телетріумф”.

Широкому загалу Ігор Кондратюк відомий як член журі вокального конкурсу «Х-фактор» та програми пошуку самодіяльних талантів «Україна має талант».

У період пандемії творчий інтелектуал Ігоря Кондратюка має новини. Наприкінці 2020 року на одному з каналів з’явилася авторська програма телеведучого «Кондратюк у понеділок». Цю програму можна побачити і у Facebook Ігоря Кондратюка. А ще студія «В.І.К.» Кондратюка виграла грант в Українському культурному фонді та зняла бойовик – серіал «Доброволець».

Телеведучий одружений та виховує трьох дітей – двох синів та доньку. Дружина Олександра – фінансовий директор. Старший син Сергій Кондратюк працює у батька, закінчив режисерський факультет інституту кінематографії, живе окремо. Молодші діти у сім’ї – син Данила та дочка Поліна.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.