Соняшникове поле, тракторні війська, alyona alyona та ДахаБраха – як Словаччина підтримує Україну зараз

З 7 по 9 липня український прапор замайорів в Тренчині, Словаччина, у самому центрі найбільшого музичного фестивалю країни Pohoda Festival.

Вперше в історії фестивалю подія розпочалася з промови засновника Pohoda Festival, Michal Kascak, який наголосив про важливість української музики сьогодні тут: «Ми говоримо про Pohoda Festival як про фестиваль свободи. І якщо ми дійсно маємо це на увазі, а це так, ми маємо бачити, ми маємо підтримувати людей, що борються не лише за свою свободу, а й за нашу в тому числі.»

Одразу біля головної сцени фестивалю, на якій виступали Nick Cave and the Bad Seeds, The Flume, Metronomy, The Libertines, Acid Arab та інші, було висаджено соняшникове поле, а також встановлена українська локація – Music Saves UA, де усі охочі могли придбати мерч, відвідати фотовиставку від молодих українських креаторів, яка демонструвала нашу реальність сьогодні, а також зустрітись з найпопулярнішими українськими артистами. Локацію на фестивалі реалізовувала команда ініціативи Music Saves UA, що заснована Всеукраїнською Асоціацією Музичних Подій «UAME», до наповнення зони також долучились Music Export Ukraine.

Члени команди Music Saves UA разом з українською виконавицею Стасік прийняли участь у обговореннях та прес-конференціях, з приводу війни в Україні. Тим самим поділились реальною ситуацією в країні з словацьким народом та розповіли про важливість міжнародної підтримки.

«Вразило, що підтримувати та допомагати були готові не лише організатори, а й відвідувачі фестивалю. Вони приходили з готовністю слухати. Ми бачили, що їм реально цікаво, вони розповідали, що вдома прихистили наших земляків», – поділилась враженнями команда Music Saves UA.

Серед хедлайнерів фестивалю також були заявлені й українські артисти: ДахаБраха, alyona alyona, Go_A, MIKLEI та Стасік, а у фінальний день виступ оркестру Луганської обласної філармонії на головній сцені зібрав тисячі глядачів. Фестиваль закрили промовою про Україну.

«Підтримка від європейських фестивалів зараз дуже важлива. У нас є можливість неформально, емоційно та креативно нагадати європейському світу, що у нашій країні триває війна. Розповісти про наших людей, і що синонім до слова «сміливість» – це Україна. І ми бачимо фідбек, ми відчуваємо підтримку та емпатію як від організаторів, так і від гостей подій такого формату. Спойлер: ми плануємо відвідати інші музичні фестивалі, щоб продовжувати розповідати про Україну не банально, а знаходити саме емоційний контакт з європейцями, і що важливо – європейською молоддю, бо у нас спільне майбутнє», – ділиться президент Всеукраїнської Асоціації Музичних Подій «UAME» та співзасновник ініціативи Music Saves UA Олександр Санченко.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.