Режисер культового серіалу “Чорнобиль” вперше побував у Чорнобилі – нарешті українські бюрократи його пустили

В середині 2019 року на телеканалі HBO випустили високобюджетну історичну драму про Чорнобильську трагедію - міні-серіал з п'яти серій отримав відповідну назву «Чорнобиль». Проект хвалить величезна кількість критиків, за спиною - безліч нагород і сотні мільйонів переглядів.

Варто зробити висновок, що вся знімальна команда і акторський склад постаралися на славу.

Режисер Юхан Ренк
Режисер Юхан Ренк

Цікавим є той факт, що режисер серіалу, Юхан Ренк, побував в Україні тільки зараз – він відвідав локацію знятого ним проекту буквально на цих вихідних.

Юхан Ренк з нагородою Еммі за кращий міні-серіал 2019 року
Юхан Ренк з нагородою Еммі за кращий міні-серіал 2019 року

Працювати над самим «Чорнобилем» в зоні відчуження не вдалося через проблеми з отриманням дозволу та іншої бюрократичною тяганиною.

Юхан Ренк в Чорнобилі
Юхан Ренк в Чорнобилі

Для Ренка ця поїздка стала змістовною: він зняв багато матеріалу для приватної колекції, познайомився з оператором АЕС Олексієм Бреус і зміг нарешті вживу побачити ті пейзажі, які доводилося відтворювати на знімальному майданчику.

Юхан Ренк с оператором АЭС Алексеем Бреусом
Юхан Ренк з оператором АЕС Олексієм Бреусом

Оригінальний проект знімався в Литві – все через субсидіальну програму від уряду, що передбачають повернення частини фінансів творчим проектам. У всій Європі ця практика, яка називається «кешрібейт», давно поширена, але в Україні поки не функціонує.

Прип'ять сьогодні
Прип’ять сьогодні

Серед знімків зі свого облікового запису режисера в Інстаграмі можна побачити пожежну частину і лікарню Прип’яті, фотографії особистої квартири прототипу одного з персонажів, Анатолія Дятлова. Цю серію він підписав лаконічно – «квартира 39».

Схожі статті

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.