Померлі актори «Гаррі Поттера», які продовжують жити в пам’яті мільйонів шанувальників

Сага про молодого чарівника за мотивами романів Джоан Роулінг — безсумнівно, феномен світового кінематографа. З кожним новим фільмом персонажі ставали рідними для мільйонів шанувальників, але деяких виконавців їх ролей вже немає в живих. Пропонуємо сьогодні згадати померлих акторів з «Гаррі Поттера».

Перша частина саги про світ чарівництва вийшла цілих 19 років тому. У це повірити так само важко, як і в те, що герої нашої сьогоднішньої підбірки більше не зможуть радувати глядачів своєю талановитою грою.

Алан Рікман

Северус Снейп
Северус Снейп

Северус Снейп — один з ключових персонажів історії про хлопчика, що вижив. Його роль чудово виконав Алан Рікман, який помер в 69 від онкології. Артист не дожив всього 5 тижнів до свого 70-річчя.

Річард Гріффітс

Вернон Дурсль
Вернон Дурслі

Річарду вдалося блискуче зіграти дядька-тирана Вернона Дурслі, який ставився до племінника як до домашньої прислуги. Актор пішов з життя в 65 через ускладнення після операції на серці.

Джон Херт

Олливандер
Олівандер

Йому дісталася невелика, але важлива роль продавця чарівних паличок Олівандера. Херт помер у віці 77 років, причину смерті тоді так і не назвали. Проте за 2 роки до цього йому діагностували ранню стадію раку підшлункової залози, від якої він вилікувався, як повідомляли в британських ЗМІ.

Роберт Харді

Корнелиус Фадж
Корнеліус Фадж

Міністра магії Корнеліуса Фаджа не можна назвати поганою людиною. Він, скоріше, був зневіреним невігласом. У 2017-му 91-річний Роберт помер в будинку для престарілих акторів на околиці Лондона.

Елізабет Спріггс

Полная Дама
Повна Дама

Картина з Повною Дамою охороняла вхід в загальну кімнату факультету Гріффіндор. Актриса померла на 79-му році життя.

Річард Харріс

Альбус Дамблдор
Альбус Дамблдор

Перший директор Хогвартса Альбус Дамлдор особливо запам’ятався фанатам поттеріани. У серпні 2002-го у нього виявили злоякісне захворювання лімфатичної системи, а вже в жовтні Річард Харріс помер у віці 72 років.

Роберт Нокс

Маркус Белби
Маркус Белбі

Маркус Белбі в його виконанні з’явився в шостій частині «Принц-напівкровка». У наступному фільмі роль Роберта мала розширитися, однак цьому не судилося збутися. 18-річний Нокс був убитий під час бійки в барі, коли заступився за свого брата.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.