(Фото) Новорічне меню: рецепт салату “Шапка Діда Мороза” – чудовий варіант прикрасити святковий стіл!

Такого типу салат просто готувати і його шари чудово поєднуються між собою. А коли прийдуть до вас гості на Новий рік, то відразу звернуть увагу на цю страву.

Хочете здивувати гостей та побалувати своїх домашніх новим салатом? Тоді салат “Шапка Діда Мороза” вам підійде. Якщо ви його правильно оформите, то на святковий стіл – це чудова прикраса і гості гідно оцінять. Річ у тому, що такого типу салат просто готувати і його шари чудово поєднуються між собою. А коли прийдуть до вас гості на Новий рік, то відразу звернуть увагу на цю страву.

Інгредієнти

Дві великі картоплини.
Морква – дві штуки.
Яйця – три штуки.
Цибуля – одна штука.
Консерва тунця – 250 гр (одна банка).
Мариновані огірки – дві штуки.
Сир твердий – 100 гр.
Майонез – три столові ложки.
Сіль на свій смак.
Перець чорний мелений (за смаком).

Метод приготування

Потрібно відварити картоплю (у мундирі), а також моркву, після того, як вони охолонуть, необхідно їх почистити. Далі потрібно зварити круто яйця, остудити та почистити. Потім відокремте жовток від білка і потрібно їх натерти окремо на тертці.
З консерви з тунцем сіллю рідину і потім сам тунець потрібно пом’яти виделкою. Далі необхідно порізати цибулю і залити окропом. Через три хвилини воду треба злити. Таким чином ви позбудетеся зайвої гіркоти в цибулі.
Потім треба натерти картоплю на великій тертці та викласти у формі шапки діда Мороза. Зверху шар намажте майонезом. Другий шар – тунець, плюс помазати майонезом. Третій шар – тертий сир і після посипте дрібно нарізаним маринованим огірком. Четвертий шар – тертий жовток та порізана цибуля. Далі змащує майонезом. П’ятий шар – терта варена морква плюс майонез.
Верх і помпон шапки викладаємо натертим яєчним білком.
Потім потрібно, щоб салат просочився протягом двох годин у холодильнику.
Все, салат “Шапка Діда Мороза” – готовий!

Смачного!

Схожі статті

Мій ходовий рецепт із кабачків: подаю до столу і на свято, і на звичайну вечерю, а всі радіють та просять ще

Приготувати смачні кабачкові деруни можна просто й дуже швидко. Розповідаємо про найкращий рецепт апетитного частування, яке точно варто подати до столу.

Старший син Сергія Реброва від першого шлюбу опікується меншими: як виглядають нащадки футбольного тренера

49-річний Сергій Ребров, який нині тренує збірну України з футболу, має дорослого старшого сина від першого шлюбу та двох молодших, яких йому подарувала друга дружина Анна.

Салат з капусти як у радянській їдальні: бабуся підказала, як зробити “той самий” смак. Просто і дуже смачно

Салат з капусти – дуже смачна, поживна і корисна страва, яку зможе приготувати абсолютно кожен. Він добре поєднується з будь-якими м'ясними додатками і гарніром, так само його можна подавати окремо.